וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קובה עיראקית עם בורגול וסולת

קובה מסורתית ממעוז הקובה העיראקית של דוד חביב ובנותיו

מתכון מאת: שני ירושלמי ומירב בן שושן, מערכת וואלה

רויאל שף. yes
רויאל שף

מצרכים למתכון

  • 20-25 קובות:
  • לקובה:
  • 1/2 קילו בורגול
  • 250 גרם ג'רישה (בורגול דק)
  • 300 גרם סולת
  • כף מלח
  • כף כורכום
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים
  • קילו וחצי בשר צלעות בקר טחון
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • לטרשי:
  • 1 קולורבי
  • 1 כרובית
  • 1 כרוב
  • 2 גזר
  • כף וחצי מלח גס
  • כף וחצי מלח לימון
  • כף וחצי סוכר
  • חצי כפית צבע מאכל צהוב/כתום
  • 3 כפות תבלין לטרשי
  • כוס חומץ תפוחים 5% מרוכז
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. משרים את הבורגול והג'רישה ביחד למשך חצי שעה.
  • 2. מסננים ( משאירים מעט מים) ומוסיפים מלח, כורכום וסולת, מערבבים ונותנים לתערובת לנוח לרבע שעה.
  • 3. מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים בשר טחון, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, סוכר חום ושמים במקרר ל-5 שעות.
  • 4. מסננים את התערובת.
  • 5. מגלגלים את קובות וממלאים אותן בתערובת הבשר: חשוב להרטיב את כפות הידיים לפני. לאחר מכן קורצים מתערובת הסולת כדור בגודל פלאפל. שמים אותו על שורש כף היד ופותחים את הבצק עם האצבעות. מוסיפים כדור בשר קטן לבצק, הופכים את היד, סוגרים את הבצק ומגלגלים. אחרי שהקובות סגורות משטחים אותן מעט.
  • 6. שמים סיר מים על הגז עם כורכום וטיפה שמן.
  • 7. כשהמים רותחים מוסיפים את הקובות למרק.
  • 8. מנמיכים את האש עד שהקובות צפות. מוציאים ומגישים.
  • אופן ההכנה-טרשי:
  • את הטרשי יש להכין 3 ימים לפני שהוא מוכן לאכילה.
  • 1. חותכים את הירקות, שמים בקערה ומתבלים. מוסיפים מים לפי הצורך.
  • 2. מכניסים את התערובת לצנצנת וסוגרים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully