- 1. משרים את הבורגול והג'רישה ביחד למשך חצי שעה.
-
- 2. מסננים ( משאירים מעט מים) ומוסיפים מלח, כורכום וסולת, מערבבים ונותנים לתערובת לנוח לרבע שעה.
-
- 3. מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים בשר טחון, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, סוכר חום ושמים במקרר ל-5 שעות.
-
- 4. מסננים את התערובת.
-
- 5. מגלגלים את קובות וממלאים אותן בתערובת הבשר: חשוב להרטיב את כפות הידיים לפני. לאחר מכן קורצים מתערובת הסולת כדור בגודל פלאפל. שמים אותו על שורש כף היד ופותחים את הבצק עם האצבעות. מוסיפים כדור בשר קטן לבצק, הופכים את היד, סוגרים את הבצק ומגלגלים. אחרי שהקובות סגורות משטחים אותן מעט.
-
- 6. שמים סיר מים על הגז עם כורכום וטיפה שמן.
-
- 7. כשהמים רותחים מוסיפים את הקובות למרק.
-
- 8. מנמיכים את האש עד שהקובות צפות. מוציאים ומגישים.
-
-
- אופן ההכנה-טרשי:
-
- את הטרשי יש להכין 3 ימים לפני שהוא מוכן לאכילה.
-
- 1. חותכים את הירקות, שמים בקערה ומתבלים. מוסיפים מים לפי הצורך.
-
- 2. מכניסים את התערובת לצנצנת וסוגרים.