פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בצלים ממולאים של מסעדת גרקו

      השף אליאב גולדנברג מכין בצלים ממולאים אורז ובשר שנצלים בתנור ברכז רימונים ויין

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סוגאניה- בצלים ממולאים (דרור עינב)
      סוגאניה- בצלים ממולאים (דרור עינב)

      מצרכים

      • בצלים לבנים גדולים (מומלץ לחפש בצלים מאורכים)
      • לתערובת הבשר למילוי:
      • 1/2 1 כוסות (280 גרם) אורז
      • 3 כפות + 1/3 כוס שמן זית
      • 1 בצל לבן גדול קצוץ
      • 600 גרם בשר בקר טחון (כמו צלעות)
      • 2 כפות רסק עגבניות
      • 2 שיני שום כתושות
      • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
      • 2 ביצים
      • 1/4 כפית קינמון טחון
      • 1 כפית פפריקה מתוקה
      • 1 כף מלח
      • לרוטב:
      • 1/2 כוס רכז רימונים
      • 1/2 כוס יין אדום
      • 2 שיני שום כתושות
      • 5 כפות שמיר קצוץ
      • 1 כף מלח
      • 1/4 כפית פלפל
      • 6 כפות שמן זית
      • 5 כפות מיץ לימון
      • 1 ליטר ציר בקר (מתכון בהמשך, אפשר להחליף במים)
      • שמן זית, להגשה
      • לציר בקר (אם בוחרים להכין):
      • 1 ק"ג עצמות ברך
      • 2 בצלים
      • 2 גזרים
      • 4 גבעולי סלרי
      • מעט שמן זית
      • 4 שיני שום
      • 1 כף רסק עגבניות
      • צרור פטרוזיליה
      • 5-4 עלי דפנה

      אופן ההכנה

      • 1 . מתחילים בהכנת הציר: מחממים את התנור ל-200 מעלות,
      • שמים את העצמות בתבנית וצולים אותן בתנור החם עד שהן משחימות יפה.
      • 2. בינתיים קוצצים גס את הירקות ומזהיבים אותם בסיר עם מעט שמן זית. מוסיפים את שיני השום, רסק העגבניות,
      • העצמות השחומות, הפטרוזיליה, עלי הדפנה וכ?2 ליטרים מים ומביאים לרתיחה. מסירים קצף שצף על פני המים ומבשלים שעתיים. מסננים ומשתמשים מיד או מקפיאים לשימוש מאוחר יותר.
      • 3. הכנת הבצלים: קולפים את הבצלים, עושים חתך במרכז כל בצל לאורכו, עד המרכז כך שהבצלים יישארו שלמים.
      • 4. שמים את הבצלים המחורצים בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש וממתינים 15 דקות.
      • 5. מוציאים את הבצלים מהמים ומצננים מעט. שומרים את מי הבישול ומפרידים את הגלדים מהבצלים, שומרים בצד את הגלדים היפים והשלמים, ומרפדים בשאריות את תחתית התבנית.
      • 6. הכנת המילוי: מבשלים את האורז כ-10 דקות בהרבה מים (כמו פסטה), מסננים ומצננים. מטגנים את הבצל ב? 3 כפות שמן הזית עד שהוא מזהיב ומצננים. מערבבים יחד עם האורז המבושל ושאר מרכיבי המילוי.
      • 7. מילוי הבצלים: מניחים במרכזו של כל גלד בצל כף מתערובת הבשר, מגלגלים לגליל וממשיכים כך עם שאר הגלדים והמילוי. מסדרים הממולאים בשורות בתבנית.
      • 8. הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ויוצקים על הבצלים. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום או מכסה מתאים ואופים שעה בחום של 180 מעלות.
      • 9. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד 20 דקות, עד שהבצל משחים והנוזלים מצטמצמים למחצית.
      • 10. מגישים עם מעט טפטופי שמן זית.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -