מתכונים חמים

בצלים ממולאים של מסעדת גרקו

השף אליאב גולדנברג מכין בצלים ממולאים אורז ובשר שנצלים בתנור ברכז רימונים ויין

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

סוגאניה- בצלים ממולאים

מחשבון המרות

מצרכים

  • בצלים לבנים גדולים (מומלץ לחפש בצלים מאורכים)
  • לתערובת הבשר למילוי:
  • 1/2 1 כוסות (280 גרם) אורז
  • 3 כפות + 1/3 כוס שמן זית
  • 1 בצל לבן גדול קצוץ
  • 600 גרם בשר בקר טחון (כמו צלעות)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ביצים
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף מלח
  • לרוטב:
  • 1/2 כוס רכז רימונים
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 2 שיני שום כתושות
  • 5 כפות שמיר קצוץ
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כפית פלפל
  • 6 כפות שמן זית
  • 5 כפות מיץ לימון
  • 1 ליטר ציר בקר (מתכון בהמשך, אפשר להחליף במים)
  • שמן זית, להגשה
  • לציר בקר (אם בוחרים להכין):
  • 1 ק"ג עצמות ברך
  • 2 בצלים
  • 2 גזרים
  • 4 גבעולי סלרי
  • מעט שמן זית
  • 4 שיני שום
  • 1 כף רסק עגבניות
  • צרור פטרוזיליה
  • 5-4 עלי דפנה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1 . מתחילים בהכנת הציר: מחממים את התנור ל-200 מעלות,
  • שמים את העצמות בתבנית וצולים אותן בתנור החם עד שהן משחימות יפה.
  • 2. בינתיים קוצצים גס את הירקות ומזהיבים אותם בסיר עם מעט שמן זית. מוסיפים את שיני השום, רסק העגבניות,
  • העצמות השחומות, הפטרוזיליה, עלי הדפנה וכ?2 ליטרים מים ומביאים לרתיחה. מסירים קצף שצף על פני המים ומבשלים שעתיים. מסננים ומשתמשים מיד או מקפיאים לשימוש מאוחר יותר.
  • 3. הכנת הבצלים: קולפים את הבצלים, עושים חתך במרכז כל בצל לאורכו, עד המרכז כך שהבצלים יישארו שלמים.
  • 4. שמים את הבצלים המחורצים בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש וממתינים 15 דקות.
  • 5. מוציאים את הבצלים מהמים ומצננים מעט. שומרים את מי הבישול ומפרידים את הגלדים מהבצלים, שומרים בצד את הגלדים היפים והשלמים, ומרפדים בשאריות את תחתית התבנית.
  • 6. הכנת המילוי: מבשלים את האורז כ-10 דקות בהרבה מים (כמו פסטה), מסננים ומצננים. מטגנים את הבצל ב? 3 כפות שמן הזית עד שהוא מזהיב ומצננים. מערבבים יחד עם האורז המבושל ושאר מרכיבי המילוי.
  • 7. מילוי הבצלים: מניחים במרכזו של כל גלד בצל כף מתערובת הבשר, מגלגלים לגליל וממשיכים כך עם שאר הגלדים והמילוי. מסדרים הממולאים בשורות בתבנית.
  • 8. הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ויוצקים על הבצלים. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום או מכסה מתאים ואופים שעה בחום של 180 מעלות.
  • 9. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד 20 דקות, עד שהבצל משחים והנוזלים מצטמצמים למחצית.
  • 10. מגישים עם מעט טפטופי שמן זית.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully