- 1 . מתחילים בהכנת הציר: מחממים את התנור ל-200 מעלות,
- שמים את העצמות בתבנית וצולים אותן בתנור החם עד שהן משחימות יפה.
- 2. בינתיים קוצצים גס את הירקות ומזהיבים אותם בסיר עם מעט שמן זית. מוסיפים את שיני השום, רסק העגבניות,
- העצמות השחומות, הפטרוזיליה, עלי הדפנה וכ?2 ליטרים מים ומביאים לרתיחה. מסירים קצף שצף על פני המים ומבשלים שעתיים. מסננים ומשתמשים מיד או מקפיאים לשימוש מאוחר יותר.
- 3. הכנת הבצלים: קולפים את הבצלים, עושים חתך במרכז כל בצל לאורכו, עד המרכז כך שהבצלים יישארו שלמים.
- 4. שמים את הבצלים המחורצים בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש וממתינים 15 דקות.
- 5. מוציאים את הבצלים מהמים ומצננים מעט. שומרים את מי הבישול ומפרידים את הגלדים מהבצלים, שומרים בצד את הגלדים היפים והשלמים, ומרפדים בשאריות את תחתית התבנית.
- 6. הכנת המילוי: מבשלים את האורז כ-10 דקות בהרבה מים (כמו פסטה), מסננים ומצננים. מטגנים את הבצל ב? 3 כפות שמן הזית עד שהוא מזהיב ומצננים. מערבבים יחד עם האורז המבושל ושאר מרכיבי המילוי.
- 7. מילוי הבצלים: מניחים במרכזו של כל גלד בצל כף מתערובת הבשר, מגלגלים לגליל וממשיכים כך עם שאר הגלדים והמילוי. מסדרים הממולאים בשורות בתבנית.
- 8. הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ויוצקים על הבצלים. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום או מכסה מתאים ואופים שעה בחום של 180 מעלות.
- 9. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד 20 דקות, עד שהבצל משחים והנוזלים מצטמצמים למחצית.
- 10. מגישים עם מעט טפטופי שמן זית.