בצלים ממולאים של מסעדת גרקו
השף אליאב גולדנברג מכין בצלים ממולאים אורז ובשר שנצלים בתנור ברכז רימונים ויין
סוגאניה- בצלים ממולאים (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- בצלים לבנים גדולים (מומלץ לחפש בצלים מאורכים)
- לתערובת הבשר למילוי:
- 1/2 1 כוסות (280 גרם) אורז
- 3 כפות + 1/3 כוס שמן זית
- 1 בצל לבן גדול קצוץ
- 600 גרם בשר בקר טחון (כמו צלעות)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 שיני שום כתושות
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 ביצים
- 1/4 כפית קינמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כף מלח
- לרוטב:
- 1/2 כוס רכז רימונים
- 1/2 כוס יין אדום
- 2 שיני שום כתושות
- 5 כפות שמיר קצוץ
- 1 כף מלח
- 1/4 כפית פלפל
- 6 כפות שמן זית
- 5 כפות מיץ לימון
- 1 ליטר ציר בקר (מתכון בהמשך, אפשר להחליף במים)
- שמן זית, להגשה
- לציר בקר (אם בוחרים להכין):
- 1 ק"ג עצמות ברך
- 2 בצלים
- 2 גזרים
- 4 גבעולי סלרי
- מעט שמן זית
- 4 שיני שום
- 1 כף רסק עגבניות
- צרור פטרוזיליה
- 5-4 עלי דפנה
- 1 . מתחילים בהכנת הציר: מחממים את התנור ל-200 מעלות,
- שמים את העצמות בתבנית וצולים אותן בתנור החם עד שהן משחימות יפה.
- 2. בינתיים קוצצים גס את הירקות ומזהיבים אותם בסיר עם מעט שמן זית. מוסיפים את שיני השום, רסק העגבניות,
- העצמות השחומות, הפטרוזיליה, עלי הדפנה וכ?2 ליטרים מים ומביאים לרתיחה. מסירים קצף שצף על פני המים ומבשלים שעתיים. מסננים ומשתמשים מיד או מקפיאים לשימוש מאוחר יותר.
- 3. הכנת הבצלים: קולפים את הבצלים, עושים חתך במרכז כל בצל לאורכו, עד המרכז כך שהבצלים יישארו שלמים.
- 4. שמים את הבצלים המחורצים בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש וממתינים 15 דקות.
- 5. מוציאים את הבצלים מהמים ומצננים מעט. שומרים את מי הבישול ומפרידים את הגלדים מהבצלים, שומרים בצד את הגלדים היפים והשלמים, ומרפדים בשאריות את תחתית התבנית.
- 6. הכנת המילוי: מבשלים את האורז כ-10 דקות בהרבה מים (כמו פסטה), מסננים ומצננים. מטגנים את הבצל ב? 3 כפות שמן הזית עד שהוא מזהיב ומצננים. מערבבים יחד עם האורז המבושל ושאר מרכיבי המילוי.
- 7. מילוי הבצלים: מניחים במרכזו של כל גלד בצל כף מתערובת הבשר, מגלגלים לגליל וממשיכים כך עם שאר הגלדים והמילוי. מסדרים הממולאים בשורות בתבנית.
- 8. הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ויוצקים על הבצלים. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום או מכסה מתאים ואופים שעה בחום של 180 מעלות.
- 9. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד 20 דקות, עד שהבצל משחים והנוזלים מצטמצמים למחצית.
- 10. מגישים עם מעט טפטופי שמן זית.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה