וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רולדה בוקובינה

שנים אחרי עלייתה ארצה עוד נהגה סבתה של מירב שיינר לאפות לפורים עוגת רולדה דמויית עץ בוק, במילוי מרציפן ושזיפים. זכרונות מתוקים מבוקובינה.

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

עוגת רולדה בוקובינה. אפיק גבאי
עוגת רולדה בוקובינה

מצרכים למתכון

  • לשתי רולדות קטנות
  • לבצק:
  • 250 גר' קמח ( 3/4 1 כוסות)
  • 130 גר' חמאה
  • 1 כפית גדושה סוכר
  • 5 גר' שמרים טריים/ 1/2 כפית שטוחה שמרים יבשים
  • 1 חלמון קטן
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • למלית:
  • 200 גר' מרציפן 60% ומעלה
  • 250 גר' שזיפים מיובשים
  • 100 גר' אגוזי מלך / אגוזי פקאן קצוצים
  • ליקר שרי
  • מים קרים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, החמאה, הסוכר והשמרים לתערובת פירורית.
  • 2. טורפים את החלמון והשמנת ומוסיפים בהדרגה לתערובת עד לקבלת בצק חלק.
  • 3. מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  • 4. מכינים את המילוי: מחלקים את המרציפן לשניים, מרדדים לעלה בגודל 35x15 בעובי 2 מ"מ.
  • 5. טוחנים את השזיפים עם כף מים וכף ליקר שרי עד לקבלת מחית חלקה.
  • 7. את האגוזים קולים, מצננים וקוצצים דק, רצוי בסמוך להכנת הרולדה.
  • 8. הרכבת הרולדה: מרדדים את הבצק לגודל 35x15 בעובי 7 מ"מ.
  • 9. מורחים מחצית ממלית השזיפים (אפשר להיעזר בפלטה מדורגת או בכף גדולה. על מנת להקל על המריחה ניתן מדי פעם לטבול במים קרים). מניחים את יריעת בצק המרציפן על שכבת השזיפים ולוחצים קלות. מפזרים את האגוזים הקצוצים על המרציפן (רק על קצה השוליים הקרובים אלינו) כ-2 ס"מ עובי השורה.
  • 10. מתחילים לגלגל את הרולדה תוך הפעלת לחץ, על מנת לדחוס את האגוזים פנימה וכדי שהשכבות יהיו צמודות ככל שניתן אחת לשניה. מגלגלים היטב עד סוף היריעה כאשר צובטים את שוליה אל בצק הרולדה ומניחים עם החיבורים כלפי מטה. נוטלים סכין קטנה וחדה מאד ומסמנים חתכים במרחק 2 ס"מ על גב הרולדה - דבר אשר יאפשר פריסה קלה לאחר האפיה וימנע גם כליאת אויר בתוך הרולדה. מבצעים את אותה הפעולה עם הרולדה השניה.
  • 11. אופים כ-30 -40 דק' בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully