מתכונים חמים

צמת שקדים ומרציפן

כדי להמתיק את משלוח המנות כראוי אופה אורלי פלאי בקלי קלות צמת בצק עלים חגיגית. בתוכה, מסתתרת מלית מתוקה של שקדים ומרציפן

מתכון מאת: אורלי פלאי -ברונשטיין ,מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגה אורלי פלאי

מחשבון המרות

מצרכים

  • לצמה אחת באורך 30 ס"מ:
  • 1 חבילה (750 גרם) בצק עלים מרודד
  • 300 גרם שקדים טבעיים עם קליפה דקה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות רוזטה
  • 50 גרם מרציפן קצוץ
  • להברשה:
  • 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2.מכינים את המלית: קוצצים את השקדים גס במעבד מזון, מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהמרציפן ומעבדים עד קבלת תערובת פירורית ודביקה.
  • 3. משטחים את בצק העלים על נייר אפייה, מסמנים עליו חלוקה לשלושה מלבנים שווים ומניחים ממלית השקדים במלבן המרכזי, מניחים על המלית את פרוסות המרציפן.
  • 4. חותכים רצועות שוות משני צידי המלבנים החיצוניים, שנשארו מצידי המלית. מקפלים את השולים העליונים והתחתונים כלפי המלית.
  • 5. מניחים את הרצועות על המלית לסירוגין זו מעל זו.
  • 6. מברישים את הצמה בביצה.
  • 7. אופים 30 דקות עד שהבצק תופח ושחום.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully