וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סשימי סלקים בקרם חזרת

השף אליאור בלבול, ממסעדת "בלו סקיי" הכשרה והמהוללת של השף מאיר אדוני, יצר לכבוד פסח מנה נפלאה ויפה של סשימי סלקים וסלמון בקרם חזרת.

מתכון מאת: אליאור בלבול, מערכת וואלה

אליאור בובליל. ראובן קסטרו
אליאור בובליל

מצרכים למתכון

  • 5 סלקים אורגניים בצבעים שונים
  • 3 גזרים אורגניים בצבעים שונים
  • גביע שמנת חמוצה
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • משמש מיובש
  • מלח
  • שמן זית
  • כמה שיני שום
  • טימין
  • לקרם גזר:
  • 2 גזרים
  • חמאה
  • חצי ליטר מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 פלפל שאטה יבש
  • מלח
  • סוכר
  • לקרם סלק:
  • 2 סלקים
  • 200 גרם מחית פטל אדום
  • שורש ג'ינג'ר טרי
  • צרור בזיליקום
  • מלח
  • חומץ
  • סוכר
  • לג'לי סלק:
  • 1 סלק
  • ליטר מים
  • מלח
  • סוכר
  • חומץ
  • אגר אגר (להשיג בחנויות טבע)
  • לסלמון גרבלקס:
  • פילה סלמון
  • 300 גרם סוכר דמררה
  • 300 גרן מלח גס
  • חופן זרעי שומר

אופן ההכנה

  • 1. מכסים את הסלמון עם העור בתערובת וכובשים למשך 18 שעות. מנקים מהתערובת כבישה ופורסים לפרוסות דקות.
  • 2. בתבנית אפיה מתבלים את הסלקים והגזרים האורגנים במלח, שמן זית, שיני שום וטימין, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור בחום של 180 מעלות. לאחר ריכוך מקלפים וחוצים לפי הגודל.
  • 3. קרם גזר: מקלפים את הגזר, ומאדים בחמאה. מכסים במיץ תפוזים טרי, מוסיפים את פלפל השאטה הסוכר והמלח. לאחר שהנוזל מצטמצם והגזר מגיע לריכוך טוחנים עד לקבלת קרם חלק וטעים.
  • 4. קרם סלק: אופים את הסלק בתנור עד לריכוך מלא. מקלפים וחותכים גס. מאדים בסיר עם חמאה את הסלקים, מוסיפים מחית פטל אדום ג'ינגר טרי ובזילוקום. לאחר 20 דקות של בישול טוחנים עד לקבלת קרם חלק, מוסיפים מלח, חומץ וסוכר לאיזון.
  • 5. ג'לי סלק: טוחנים סלק עם מים עד לקבלת מיץ סלק, מסננים על מנת למנוע חתיכות בתוך הנוזל. מתבלים במלח, סוכר וחומץ. שוקלים את הנוזל ומוסיפים אגר אגר ביחס של 14 גרם לליטר נוזל.
  • 6. שמים את הנוזל על האש ומביאים לרתיחה. יוצקים את הנוזל לתבנית, ולאחר שמתקרר קורצים עיגולים ברינגים.
  • 7. קרם פרש: טורפים את השמנת החמוצה עם קצת מלח. מניחים על מסננת עם בד סינון למשך חצי שעה עד לקבלת קרם פרש מצומצם.
  • 8. חותכים את המשמש בחיתוך דק, את אגוזי המלך מתבלים בשמן זית ומלח וקולים בתנור בחום של 170 מעלות, לאחר התקררות קוצצים.
  • 9. הגשה: מניחים על צלחת ההגשה 3 יחידות של הג'לי הקרוץ,
  • מתבלים את הסלקים ואת הגזרים בשמן זית, ומלח ומניחים על הצלחת כל שכל הסלקים והגזרים עומדים.
  • 10. לוקחים 5 פרוסות של סלמון ומניחים בין הסלקים והגזרים. מפזרים לאורך כל המנה את קרם הסלק, קרם הגזר וקרם פרש בנקודות. את חתיכות המשמש ואגוזי המלך מפזרים לאורך כל המנה, מזלפים שמן זית על הכל ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully