וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חלת תפוחים ומרציפן

ארז קומרובסקי אופה חלה טרייה ואלוהית משובצת בתפוחי עץ עדינים ומרציפן

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה

צילום: אנצ'ו ג'וש עריכה: רן צימט

מצרכים למתכון

  • ל-2 חלות:
  • לבצק
  • 1 ק"ג קמח חלה
  • 4 חלמונים
  • 2 כוסות סיידר טבעי לא ממותק
  • 40 גרם שמרים
  • 100 גרם חמאה מזוקקת (גהי)
  • כף מלח ים
  • 1 תפוח קלוף ומגורד גס מזן גולדן דלישס
  • למילוי
  • 12 תפוחי גולדן דלישס קלופים וחתוכים לקוביות
  • 75-100 גרם חמאה מזוקקת (גהי)
  • 300-350 גרם מרציפן (קונים בחנויות האפייה המובחרות)
  • להברשה:
  • ביצה

אופן ההכנה

  • 1. לשים את כל חומרי הבצק למעט המלח מספר דקות עד שהוא מתאחד טוב טוב.
  • 2. מוסיפים מלח וממשיכים בלישה על מהירות בינונית עוד מספר דקות בודדות עד שהוא הופך לאלסטי.
  • 3. מעבירים לקערה משומנת בחמאה ומתפיחים כשעה עטוף בניילון.
  • 4. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים אובאליים. מכסים בניילון ונותנים להם לנוח 15 דקות.
  • 5. פותחים אותם למלבנים בעזרת מערוך. אם הם לא נפתחים בקלות ומתכווצים שוב במהלך הרידוד תנו להם לנוח מכוסים בניילון עוד רבע שעה בלי בעיה.
  • 6. בינתיים, את התפוחים למילוי מקפיצים בחמאה מזוקקת עד להזהבה ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • 7. מפזרים מעל לבצק את התפוחים המוקפצים שהתקררו וקורעים חתיכות קטנות מהמרציפן. מגלגלים וסוגרים לרולדות דקות. מאריכים את נקניקי החלה הממולאים על ידי משיכה עדינה וקולעים כל שלושה נקניקים לחלה (כמו שעושים צמה). מומלץ לקשט את החלה הקלועה בריבועי התפוחים שנותרו.
  • 8. מברישים בביצה ואופים כ-33 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 190-200 מעלות. מגישים עם חמאה ואוכלים מיד.
  • ברד פודינג תפוחים ופרמזן

  • חלה עם ניחוח של שבת

  • לחם תירס ופטריות

  • לחם שטוח בסגנון גאורגי

  • חלת שושנים מסורתית

  • לחמניות חלה בסגנון סיציליאני

  • לחם צ'ודו במילוי כרובית

  • בייגל שומשום ממולא גבינות ופלפלים

  • פוקצ'ה ענבים ותאנים

  • מופלטה קלה להכנה

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • לחמניות בית לזית

  • לחם שוקולד איטלקי

  • בייגלה ירושלמי במילוי כבש

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully