וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עדשים וירקות שורש

מרק חורפי וסמיך שמוכן תוך חצי שעה ומכיל מכל טוב הארץ: עדשים, בורגול וירקות מזינים כמו בטטה, גזר, שורשי סלרי ופטרוזיליה

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל 4-- מנות:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום
  • 2-3 גזרים
  • 2 גבעולי סלרי
  • 1/2 שורש סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 כפית סוכר
  • צרור קטן של תימין
  • 2 עלי דפנה
  • 1 בטטה גדולה
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 1/2 כוס בורגול עבה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 לימון
  • להגשה:
  • חופן גדול של עלי תרד

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים את הבצל והשום. חותכים גזר לקוביות קטנות, קוצצים את הסלרי והשורשים וחותכים בטטה.
  • 2. מחממים שמן בסיר גדול ומאדים בצל, שום, גזר וסלרי על להבה בינונית-נמוכה כ-3 דקות, מפזרים מעט סוכר ומאדים עוד דקה-שתיים או עד שהם מזוגגים ומתרככים מעט.
  • 3. מוסיפים בטטה, עדשים ובורגול. מוסיפים תימין, יוצקים ליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה. אם המרקם סמיך מדי מוסיפים מעט מים.
  • 4. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים מיץ לימון.
  • 5. מניחים עלי תרד בצלחות הגשה, יוצקים מהמרק הלוהט ונותנים לו לבשל את התרד. מגישים מיד.
  • מרק דלעת ודבש

  • מרק בשר עם עדשים

  • מרק מש

  • מרק ירקות כתומים

  • מרק דלעת אסייתי

  • מרק פרובנסאל ירקות אביב, או Soup au pistou

  • מרק תירס מהיר

  • עגבניות ממולאות בורגול ועוף

  • קובה עיראקית במרק סלק

  • סלט אטריות רענן

  • מרק דלעת וגרגרי חומוס

  • מרק אורז אסייאתי

  • מרק ירקות וזעתר טרי

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully