נושאים חמים

עוגיות שוקולדיות ללא אפייה

עוגיות טעמולה: טעמי וגרנולה של מירב שיינר (דרור עינב)
עוגיות טעמולה: טעמי וגרנולה של מירב שיינר (דרור עינב)

מצרכים

  • עבור 25-30 עוגיות
  • 120 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 20 גרם אבקת קקאו (1/4 כוס)
  • 120 מ"ל חלב (1/2 כוס)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף תמצית וניל
  • 250 גרם ממרח שוקולד (1 כוס)
  • 280 גרם פתיתי שיבולת שועל (2 כוסות)
  • 80 גרם קוקוס טחון (1/2 1 כוסות)
  • 90 גרם דגני בוקר מכל סוג (1/2 1 כוסות)

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים: שיבולת שועל, קוקוס ודגני הבוקר ומניחים בצד.
  • 2. לתוך קלחת בינונית מכניסים חמאה, סוכר, קקאו, חלב, מלח ותמצית וניל ומביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה תוך ערבוב מתמיד.
  • 3. מסירים את הקלחת מהאש ומוסיפים את ממרח השוקולד. מערבבים היטב עם מטרפה עד שהבלילה נעשית סמיכה וחלקה.
  • 4. לתוך קערת החומרים היבשים יוצקים את הבלילה הרטובה ומערבבים בתנועות קיפול בעזרת מרית (לקקן) עד שהתערובת אחידה וכל הנוזלים נספגו לתוך היבשים.
  • 5. מכינים קערה קטנה עם מים קרים להרטיב מעט את הידיים. קורצים כמות של כף מן התערובה ומעצבים לצורת עוגיה עגולה.
  • 6. מניחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים לשעה מקרר להתייצבות ומשם ישר לכלי אטום כשהחטיפים מופרדים על ידי נייר אפייה ומכוסים היטב, כדי למנוע כניסת לחות.
  • גיוון:
  • למי שיש ברשותו תבנית סיליקון עם שקעים נמוכים או מנג'טים לאפייה מסיליקון, יוכל ליצוק את הבלילה ישירות, לשטח ולכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר.
  • אחסון:
  • החטיפים נשמרים היטב במקרר עד 10 ימים בכלי אטום לנוזלים ועד כחודש במקפיא.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים