וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות קולורקיה יווניות

ה עוגיות פריכות וריחניות המשלבות בין טעמי התפוז והברנדי לשומשום

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה

עוגיות קולורקיה יווניות של מירב שיינר. דרור עינב
עוגיות קולורקיה יווניות של מירב שיינר

מצרכים למתכון

  • -35 עוגיות
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כף קליפת תפוז מגורדת
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף ברנדי
  • 4 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • לקישוט:
  • ביצה טרופה מהולה בכף ברנדי + שומשום
  • רשות: 50 גרם שוקולד מריר מומס

אופן ההכנה

  • 1. בקערה בינונית מקציפים יחד את החמאה, השמן וקליפת התפוז המגורדת עד שנוצר קרם חלק.
  • 2. מוסיפים את הסוכר, מיץ התפוזים והביצה וממשיכים להקציף עד שהסוכר נמס והבלילה נעשית בהירה. מוסיפים את הוניל והברנדי ומערבבים.
  • 3. מנפים את הקמח לבלילה הרטובה (בהדרגה: כוס אחת בכל פעם) עד שהחומרים מתאחדים. לבסוף מוסיפים את אבקת האפיה והסודה לשתיה ומערבבים היטב. מתקבל בצק רך ודביק מעט. אפשר לקררו כחצי שעה, עטוף בניילון נצמד.
  • 4. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות. קורצים כף מן הבצק ומגלגלים לצורת נחש. כך ממשיכים עם יתרת הבצק. ניתן לעצב את העוגיות גם כחבל או כשבלול.
  • 5. על תבנית אפייה מרופדת מניחים את הנחשים במרחק 2-3 ס"מ האחד מהשני. מורחים בבלילת הביצה ומפזרים מעל חופן שומשום.
  • 6. אופים 10-12 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב בהיר (אל תתפתו לאפות אותן יותר מדי). מוציאים מן התנור ומצננים 15 דקות לפחות בתבנית. מעבירים על גבי רשת עד לצינון מלא.
  • 7. ממיסים מעט שוקולד מריר. מערבבים היטב כדי שלא יהיה חם מדי ומזלפים מעל העוגיות.
  • איחסון:
  • ניתן לאחסן בכלי אטום במקום חשוך וקר עד כשבועיים (ללא ציפוי השוקולד).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully