- 1. בקערה בינונית מקציפים יחד את החמאה, השמן וקליפת התפוז המגורדת עד שנוצר קרם חלק.
-
- 2. מוסיפים את הסוכר, מיץ התפוזים והביצה וממשיכים להקציף עד שהסוכר נמס והבלילה נעשית בהירה. מוסיפים את הוניל והברנדי ומערבבים.
-
- 3. מנפים את הקמח לבלילה הרטובה (בהדרגה: כוס אחת בכל פעם) עד שהחומרים מתאחדים. לבסוף מוסיפים את אבקת האפיה והסודה לשתיה ומערבבים היטב. מתקבל בצק רך ודביק מעט. אפשר לקררו כחצי שעה, עטוף בניילון נצמד.
-
- 4. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות. קורצים כף מן הבצק ומגלגלים לצורת נחש. כך ממשיכים עם יתרת הבצק. ניתן לעצב את העוגיות גם כחבל או כשבלול.
-
- 5. על תבנית אפייה מרופדת מניחים את הנחשים במרחק 2-3 ס"מ האחד מהשני. מורחים בבלילת הביצה ומפזרים מעל חופן שומשום.
-
- 6. אופים 10-12 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב בהיר (אל תתפתו לאפות אותן יותר מדי). מוציאים מן התנור ומצננים 15 דקות לפחות בתבנית. מעבירים על גבי רשת עד לצינון מלא.
-
- 7. ממיסים מעט שוקולד מריר. מערבבים היטב כדי שלא יהיה חם מדי ומזלפים מעל העוגיות.
-
- איחסון:
- ניתן לאחסן בכלי אטום במקום חשוך וקר עד כשבועיים (ללא ציפוי השוקולד).