עוגיות קולורקיה יווניות
ה עוגיות פריכות וריחניות המשלבות בין טעמי התפוז והברנדי לשומשום
מצרכים
- -35 עוגיות
- 200 גרם חמאה רכה
- 1/4 כוס שמן
- 1 כף קליפת תפוז מגורדת
- 1 כוס סוכר
- 1 ביצה גדולה
- 2 כפות מיץ תפוזים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף ברנדי
- 4 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/4 כפית סודה לשתיה
- לקישוט:
- ביצה טרופה מהולה בכף ברנדי + שומשום
- רשות: 50 גרם שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה
- 1. בקערה בינונית מקציפים יחד את החמאה, השמן וקליפת התפוז המגורדת עד שנוצר קרם חלק.
- 2. מוסיפים את הסוכר, מיץ התפוזים והביצה וממשיכים להקציף עד שהסוכר נמס והבלילה נעשית בהירה. מוסיפים את הוניל והברנדי ומערבבים.
- 3. מנפים את הקמח לבלילה הרטובה (בהדרגה: כוס אחת בכל פעם) עד שהחומרים מתאחדים. לבסוף מוסיפים את אבקת האפיה והסודה לשתיה ומערבבים היטב. מתקבל בצק רך ודביק מעט. אפשר לקררו כחצי שעה, עטוף בניילון נצמד.
- 4. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות. קורצים כף מן הבצק ומגלגלים לצורת נחש. כך ממשיכים עם יתרת הבצק. ניתן לעצב את העוגיות גם כחבל או כשבלול.
- 5. על תבנית אפייה מרופדת מניחים את הנחשים במרחק 2-3 ס"מ האחד מהשני. מורחים בבלילת הביצה ומפזרים מעל חופן שומשום.
- 6. אופים 10-12 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב בהיר (אל תתפתו לאפות אותן יותר מדי). מוציאים מן התנור ומצננים 15 דקות לפחות בתבנית. מעבירים על גבי רשת עד לצינון מלא.
- 7. ממיסים מעט שוקולד מריר. מערבבים היטב כדי שלא יהיה חם מדי ומזלפים מעל העוגיות.
- איחסון:
- ניתן לאחסן בכלי אטום במקום חשוך וקר עד כשבועיים (ללא ציפוי השוקולד).