פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות פרג-תפוז עם שוקולד

      מירב שיינר במתכון לעוגיות ארומטיות של סוף החורף עם גרידת תפוז, פרג ושוקלד

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגיות פרג- תפוז עם שוקולד (דרור עינב)
      עוגיות פרג- תפוז עם שוקולד (דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: ל-15 עוגיות גדולות
      • לבצק:
      • 1 כוס קמח
      • 1/2 כוס אבקת סוכר
      • 1/3 כוס קורנפלור
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/2 כפית תמצית וניל (רשות)
      • 1/2 כפית תמצית תפוז (רשות)
      • 170 גרם חמאה קרה
      • קליפת תפוז שלם מגורדת
      • 1 כף פרג טחון
      • לציפוי:
      • 100 גרם שוקולד מריר
      • 1 כפית חמאה
      • לקישוט:
      • 50 גרם פיסטוקים טבעיים קצוצים
      • 50 גרם חמוציות מיובשות קצוצות

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
      • 2. למעבד מזון עם להב מתכת מכניסים את כל חומרי - הבצק לפי סדר הופעתם, למעט הפרג וקליפת התפוז.
      • מעבדים כ-2 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את הפרג הטחון וקליפת התפוז המגורדת ומעבדים קצרות רק עד הטמעתם בבצק.
      • 3. .מרדדים את הבצק לעובי של 3-5 מ"מ על משטח עבודה קר ומפודר קלות וקורצים צורות בגודל 6x 6 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה, תוך שמירה על מרחק של ס"מ זו מזו.
      • 4. אופים 12-15 דקות עד לקבלת שוליים זהובים. העוגיות תשארנה מעט חיוורות במרכזן.
      • 4. בתום האפיה מוציאים מן התנור ומצננים על רשת, כ-30 דקות לפחות.
      • 5. בינתיים ממיסים יחד את השוקולד והחמאה עבור הציפוי ומערבבים היטב.
      • 6. טובלים כל מחצית עוגייה בציפוי השוקולד, מניחים על נייר אפיה נקי ומפזרים מעל פיסטוקים קצוצים או חמוציות. מצננים חצי שעה בטמפ' החדר עד שהשוקולד נאטם.
      • אחסון:
      • ניתן לאחסן במקרר עד שבוע ימים בכלי אטום. כדאי להפריד בין העוגיות באמצעות פיסות נייר פרגמנט.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -