עוגיות פרג-תפוז עם שוקולד
מירב שיינר במתכון לעוגיות ארומטיות של סוף החורף עם גרידת תפוז, פרג ושוקלד
עוגיות פרג- תפוז עם שוקולד (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- כמות: ל-15 עוגיות גדולות
- לבצק:
- 1 כוס קמח
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1/3 כוס קורנפלור
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל (רשות)
- 1/2 כפית תמצית תפוז (רשות)
- 170 גרם חמאה קרה
- קליפת תפוז שלם מגורדת
- 1 כף פרג טחון
- לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית חמאה
- לקישוט:
- 50 גרם פיסטוקים טבעיים קצוצים
- 50 גרם חמוציות מיובשות קצוצות
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 2. למעבד מזון עם להב מתכת מכניסים את כל חומרי - הבצק לפי סדר הופעתם, למעט הפרג וקליפת התפוז.
- מעבדים כ-2 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את הפרג הטחון וקליפת התפוז המגורדת ומעבדים קצרות רק עד הטמעתם בבצק.
- 3. .מרדדים את הבצק לעובי של 3-5 מ"מ על משטח עבודה קר ומפודר קלות וקורצים צורות בגודל 6x 6 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה, תוך שמירה על מרחק של ס"מ זו מזו.
- 4. אופים 12-15 דקות עד לקבלת שוליים זהובים. העוגיות תשארנה מעט חיוורות במרכזן.
- 4. בתום האפיה מוציאים מן התנור ומצננים על רשת, כ-30 דקות לפחות.
- 5. בינתיים ממיסים יחד את השוקולד והחמאה עבור הציפוי ומערבבים היטב.
- 6. טובלים כל מחצית עוגייה בציפוי השוקולד, מניחים על נייר אפיה נקי ומפזרים מעל פיסטוקים קצוצים או חמוציות. מצננים חצי שעה בטמפ' החדר עד שהשוקולד נאטם.
- אחסון:
- ניתן לאחסן במקרר עד שבוע ימים בכלי אטום. כדאי להפריד בין העוגיות באמצעות פיסות נייר פרגמנט.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה