מתכונים חמים

עוגיות פרג-תפוז עם שוקולד

מירב שיינר במתכון לעוגיות ארומטיות של סוף החורף עם גרידת תפוז, פרג ושוקלד

מתכון מאת: מירב שיינר ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגיות פרג- תפוז עם שוקולד

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: ל-15 עוגיות גדולות
  • לבצק:
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1/3 כוס קורנפלור
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל (רשות)
  • 1/2 כפית תמצית תפוז (רשות)
  • 170 גרם חמאה קרה
  • קליפת תפוז שלם מגורדת
  • 1 כף פרג טחון
  • לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית חמאה
  • לקישוט:
  • 50 גרם פיסטוקים טבעיים קצוצים
  • 50 גרם חמוציות מיובשות קצוצות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. למעבד מזון עם להב מתכת מכניסים את כל חומרי - הבצק לפי סדר הופעתם, למעט הפרג וקליפת התפוז.
  • מעבדים כ-2 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את הפרג הטחון וקליפת התפוז המגורדת ומעבדים קצרות רק עד הטמעתם בבצק.
  • 3. .מרדדים את הבצק לעובי של 3-5 מ"מ על משטח עבודה קר ומפודר קלות וקורצים צורות בגודל 6x 6 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה, תוך שמירה על מרחק של ס"מ זו מזו.
  • 4. אופים 12-15 דקות עד לקבלת שוליים זהובים. העוגיות תשארנה מעט חיוורות במרכזן.
  • 4. בתום האפיה מוציאים מן התנור ומצננים על רשת, כ-30 דקות לפחות.
  • 5. בינתיים ממיסים יחד את השוקולד והחמאה עבור הציפוי ומערבבים היטב.
  • 6. טובלים כל מחצית עוגייה בציפוי השוקולד, מניחים על נייר אפיה נקי ומפזרים מעל פיסטוקים קצוצים או חמוציות. מצננים חצי שעה בטמפ' החדר עד שהשוקולד נאטם.
  • אחסון:
  • ניתן לאחסן במקרר עד שבוע ימים בכלי אטום. כדאי להפריד בין העוגיות באמצעות פיסות נייר פרגמנט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully