בחושה והפוכה: עוגת בננות עם נטיפי שוקולד
למעלה שכבה של בננות מקורמלות ומתחתיה עוגה בחושה ועסיסית עם צ'אנקים של שוקולד. היא פשוטה ומהירה מאוד להכנה אבל אתם עומדים לחסל אותה אפילו מהר יותר. ועכשיו כשמתחמם, היא פשוט מושלמת לצד גלידת וניל
קונדיטורית ושוקולטיירית מוסמכת, מתכונאית ויועצת קולינרית לעסקים בתחום האפייה וההסעדה. שותפה למיזמים ואירועים קולינרים חברתיים. כותבת את טור האפייה בוואלה אוכל ניחוח עוגה - בו היא מגישה לקוראים מדי שבוע מתכונים חובקי עולם עם טוויסט ופרשנות אישית.
למעלה שכבה של בננות מקורמלות ומתחתיה עוגה בחושה ועסיסית עם צ'אנקים של שוקולד. היא פשוטה ומהירה מאוד להכנה אבל אתם עומדים לחסל אותה אפילו מהר יותר. ועכשיו כשמתחמם, היא פשוט מושלמת לצד גלידת וניל
כולם מנסים לחזור לשגרה, גם קולינרית, אבל לא חייבים לוותר על מתוקים - מירב שיינר אופה עוגיות משני מרכיבים בלבד, ללא תוספת קמח, סוכר, חמאה או ביצים
הפשטות והמהירות של עוגת הביסקוויטים הופכת אותה לפופולארית גם בקרב החוששים מאפייה, עבורנו היא זיכרון מתוק, וגם לילדים שלנו מגיע לקחת חלק בחגיגת הנוסטלגיה הזאת, נכון, זו בסך הכל עוגת ביסקוויטים, אבל אף אחד אף פעם לא יוכל לסרב לה
מירב שיינר-דנצ'נקו משדרגת לכם את ארוחת החג עם מתכון מהמם לרולדה מלאה בקצפת ותותים ובציפוי שוקולד רובי ורוד ומיוחד
פירה תפוחי אדמה העוטף מלית פטריות עשירה ואז עובר טיגון המקנה לו מעטפת פריכה ומושלמת, או אם תרצו הגרסה המזרח אירופאית והמנחמת לקציצות הבסטיל הטריפולטאיות
אין כמו עוגה שכל אחד יכול לתלוש ולאכול בטח כשהיא עשויה שמרים, ממולאת בשוקולד ונראית כמו אוזן המן ענקית. העוגה הזו כה פשוטה להכנה, שבקלות תהפוך לאוזן המן הכי מדוברת במסיבה
סופ"ש חורפי כמו שקיבלנו הוא סיבה מצוינת להכנת עוגת תפוחים קלה ומהירה, שמעלה זכרונות מתוקים מבית סבא-סבתא, כי אין שילוב מנצח יותר מריחם של תפוחים אפויים ומתובלים יחד עם ריח הגשם
קודם כל מדובר בשילוב המנצח בין חמאת בוטנים לשוקולד, אבל אז מגיע גם הרעש המספק שתשמעו עם כל ביס וביס בזכות פצפוצי האורז. בקיצור - תתכונו להתמכרות קשה
הוא מעניק לעוגה מרקם לח ועסיסי ושכבה נוספת של מתיקות מרומזת. מירב שיינר משלבת את התמר באפייה ומכינה אתו עוגת קקאו פשוטה אבל כובשת
סופ"ש גשום הוא תירוץ מושלם להכין לחם נתלש, הפעם דווקא מהז'אנר המתוק - של עוגה בעלת מעטה פריך מלמעלה, שקדים קלויים מלמטה ובפנים 'שמיכת פוך' מתקתקה שנמסה בפה
לפחות פעם בשבוע, מקבלת מירב שיינר-דנצ'נקו הודעה עם בקשה למתכון עוגת שוקולד ליום הולדת של הילדים. אז היא החליטה לאפות ולאפות, לחקור ולגלות עד שהגיעה למתכון לעוגת השוקולד האולטימטיבית - עוגה בחושה, רכה, עסיסית, אוורירית ומתוקה במידה. איפה העוגה? הנה המתכון
השבדים יודעים דבר או שניים על עוגות ומאפים מנחמים לימים קרירים. מירב שיינר רוקחת בהשראתם עוגת קפה מכשפת בשלושה מרקמים שיוצרים את הביס המושלם
בלי שמרים, התפחות ובלגן, מירב שיינר מכינה סופגניה הונגרית מהירה עם קוטג', שכל כך פשוט להכין
עוגת גזר עם הפתעות שוקולד צ'יפס ופקאנים מסוכרים. עוגה בחושה, קלה להכנה, שעושה הרגשה טובה גם בלי סיבה מיוחדת
הפתיתים מאתמול הם הפשטידה של מחר. מירב שיינר- דנצ'נקו מתכננת סופ"ש עצל ורגוע עם פשטידה נפלאה שלא דורשת הרבה עבודה ומנצלת את כל מה שאגרנו במקרר במהלך השבוע כולל הצעות לגיוון שיתאימו לכולם
חלות הכוסמין הרכות האלו טעימות בטירוף ומשרות תחושת שובע, הן יעלו בשמחה על שולחן השבת ואם תכינו כמות כפולה ותאחסנו אותן היטב, הן יהיו מושלמות עבור כריכים לכם ולילדים להמשך השבוע
להיט הילדות הפריך מהאייטיז חוזר בגרסה עדכנית ומעודנת יותר; מירב שיינר-דנצ'נקו לוקחת בצק שמרים עלים, ממלאת אותו בזיתים ושני סוגים של גבינה, והופכת אותו לגן עדן, במיוחד עבור ילדים. זו לא שבת בלי זיוה-קראנץ
קטן, ממזרי ובעל קלתית פריכה מרובת עלים במילוי קרם רך ומתקתק. אתם עוד פה?
מירב שיינר-דנצ'נקו נזכרת בילדות עם עוגיות ענקיות מלאות בהפתעות, שעושות בלאגן שמח בפה, בדיוק כמו שעוגיפלצת מרחוב סומסום אוהב לטרוף. רוצים לגרום לילדים שלכם לחיוך גדול? הכינו איתם את המתכון המושלם הזה
החופש הגדול כבר כאן ומירב שיינר מקבלת את פניו עם עוגיות סנדביץ' מתוקות במילוי שוקולד או גלידה, שקל וכיף לאפות עם הילדים
בצק עלים, פטריות וגבינות זה כל מה שצריך בשביל מאפה זהוב ופריך שמתלבש בול על הבראנץ' של שישי או שבת
מירב שיינר הרחיקה עד דאגסטן וחזרה משם עם צ'ודו מסורתי, שיקבל באהבה כרובית צלויה בתנור
היצירה המדהימה הזאת נולדה באירופה, חיה חיים מלאי מסתורין ושמחות, וחזרה בדיוק בזמן לפורים 2021
המעטה שביר ופציח, הפנים רך ונמס, וכל מערבולת הטעמים הזאת מסתחררת בפה: מירב שיינר מצטערת רק על דבר אחד
קטנות, ממזריות, וכל כך טעימות: מירב שיינר מדריכה אתכם צעד אחר צעד בדרך לקאנלבולר, לחמניות הקינמון השבדיות שכבשו את העולם
הסוד האמיתי של הבבקה שוקולד הוא דווקא בפשטות, ומירב שיינר עומדת לקחת אתכם יד ביד ולהמחיש את זה
היא הומצאה בתקופת מחסור וצנע והפכה עם השנים לעשירה ומפנקת, אבל מירב שיינר מצאה עוד כמה דרכים לשדרוג
המתכון הזה דורש אולי מעט סבלנות, אבל הכיכר החמימה והקראסט העבה שווה לגמרי את הטרחה (מירב שיינר)
במזג אוויר הפכפך שכזה כל מה שצריך להרמת מצב הרוח הן עוגות פאדג' שוקולד אישיות. ההכנה שלהן קלילה וזריזה והתוצאה טעימה עד מסוכנת לחובבי השוקולד, ולא משנה אם הן מוגשות במצב קר או חם
בהשראתה של ענקית האפייה האמריקאית שרה פיליפס אופה מירב שיינר עוגת אגסים הפוכה עם פטנט אמריקאי: את העוגה הזאת מכינים במחבת