וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קעריות שוקולד צ'יפס ממולאות

עוגיות השוקולד צ'יפס המסורתיות הופכות במתכון הזה לספלונים אפויים, שלתוכם נמזג קרם סמיך של שוקולד לבן. נעמה נויהאוז מרגישה מושחתת וטובלת בתוך הקרם עוגיות משאריות הבצק

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

קעריות שוקולד צ'יפס במילוי קרם שוקולד לבן של נעמה נויהאוז. יח"צ, נמרוד סונדרס
קעריות שוקולד צ'יפס במילוי קרם שוקולד לבן של נעמה נויהאוז/יח"צ

מצרכים למתכון

  • עבור 12 קעריות ו-12 עוגיות קטנות לקישוט ולטבילה
  • לבצק הפריך:
  • 245 גר' קמח (3/4 1 כוס)
  • 60 גר' אבקת סוכר (1/2 כוס)
  • 1/4 כפית מלח
  • 150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 3 כפות חלב קר
  • 1 כפית תמצית וניל טהור
  • 50 גר' שוקולד צ'יפס מיני
  • לקרם שוקולד לבן:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38%
  • 1/4 כפית מלח
  • גרגירים מחצי תרמיל וניל
  • 350 גר' שוקולד לבן חתוך או במטבעות

אופן ההכנה

  • 1. הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת שמים קמח, אבקת סוכר ומלח ומעבדים לכמה שניות. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים כ-2 דקות עד להיווצרות פירורים קטנים. עוצרים. מוסיפים חלב ותמצית וניל ומעבדים כחצי דקה עד להיווצרות בצק (יש להמנע מעיבוד יתר שיפגום בפריכות ועדינות הבצק). מוציאים את הבצק ומניחים על יריעת ניילון נצמד. עוטפים ופוחסים למלבן בעובי של כ-3 ס"מ. מניחים במקרר לשעה.
  • 2. המילוי: מחממים שמנת, וניל ומלח בסיר על להבה בינונית. מביאים לרתיחה עדינה ומכבים. שמים את השוקולד הקצוץ בקערה ושופכים מעליו את השמנת. מטלטלים מעט את הקערה על מנת שכל השוקולד יכוסה בשמנת החמה. ממתינים כדקה ומערבבים בעזרת מטרפה לקרם חלק. מניחים במקרר עד למילוי ומידי פעם מערבבים.
  • 3. מרדדים את הבצק המקורר למלבן בעובי 4 מ"מ ומפזרים מעליו שוקולד צ'יפס. מהדקים בעדינות בעזרת המערוך.
  • 4. קורצים 12 עיגולים בקוטר 10 ס"מ (בעזרת קורצן עוגיות/ספל) ומניחים את עיגולי הבצק על גבי תבנית שקעים הפוכה. מהדקים בעדינות. מיתרת הבצק מכינים עוגיות קטנות בתבנית נפרדת, על גבי נייר אפייה.
  • 5. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להזהבה מלאה. לעוגיות הקטנות יידרש פחות זמן אפייה.
  • חשוב לצנן את קעריות הבצק על גבי התבנית לפני הסרתם ממנה.
  • 6. ממלאים את קעריות הבצק בקרם השוקולד לבן ומניחים עוגיה קטנה לקישוט במרכז.
  • אחסון:
  • ניתן לשמור את ספלוני הבצק (אפויים ללא מילוי) לאחר קירורם וגם את קרם השוקולד הלבן בקופסה אטומה כשבוע במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully