- 1. הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת שמים קמח, אבקת סוכר ומלח ומעבדים לכמה שניות. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים כ-2 דקות עד להיווצרות פירורים קטנים. עוצרים. מוסיפים חלב ותמצית וניל ומעבדים כחצי דקה עד להיווצרות בצק (יש להמנע מעיבוד יתר שיפגום בפריכות ועדינות הבצק). מוציאים את הבצק ומניחים על יריעת ניילון נצמד. עוטפים ופוחסים למלבן בעובי של כ-3 ס"מ. מניחים במקרר לשעה.
-
- 2. המילוי: מחממים שמנת, וניל ומלח בסיר על להבה בינונית. מביאים לרתיחה עדינה ומכבים. שמים את השוקולד הקצוץ בקערה ושופכים מעליו את השמנת. מטלטלים מעט את הקערה על מנת שכל השוקולד יכוסה בשמנת החמה. ממתינים כדקה ומערבבים בעזרת מטרפה לקרם חלק. מניחים במקרר עד למילוי ומידי פעם מערבבים.
-
- 3. מרדדים את הבצק המקורר למלבן בעובי 4 מ"מ ומפזרים מעליו שוקולד צ'יפס. מהדקים בעדינות בעזרת המערוך.
-
- 4. קורצים 12 עיגולים בקוטר 10 ס"מ (בעזרת קורצן עוגיות/ספל) ומניחים את עיגולי הבצק על גבי תבנית שקעים הפוכה. מהדקים בעדינות. מיתרת הבצק מכינים עוגיות קטנות בתבנית נפרדת, על גבי נייר אפייה.
-
- 5. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להזהבה מלאה. לעוגיות הקטנות יידרש פחות זמן אפייה.
- חשוב לצנן את קעריות הבצק על גבי התבנית לפני הסרתם ממנה.
-
- 6. ממלאים את קעריות הבצק בקרם השוקולד לבן ומניחים עוגיה קטנה לקישוט במרכז.
-
- אחסון:
- ניתן לשמור את ספלוני הבצק (אפויים ללא מילוי) לאחר קירורם וגם את קרם השוקולד הלבן בקופסה אטומה כשבוע במקרר.