נושאים חמים

פנקוטה יוגורט עם תותים

תומר אגאי ואיה אשוח ממסעדת סנטה קתרינה במתכון לפנקוטה יוגורט כבשים עם תותים. את הפנקוטה מכינים כמה שעות מראש ורצוי גם לילה. היא צריכה 6-8 שעות במקרר. בסוף הארוחה כשמתחשק משהו מתוק ופרשי היא באה בול

פנקוטה יוגורט ותותים (דרור עינב)
פנקוטה יוגורט ותותים (דרור עינב)

מצרכים

  • לפנקוטה:
  • 3 חבילות שמנת מתוקה ( 750 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 חבילה ג'לטין (6 גרם)
  • 1/2 1 כפות מים
  • 1/2 כפית מחית וניל (או גרגרים ממקל וניל- חוצים ומוציאים את הגרגרים בעזרת קצה הסכין)
  • 300 גרם יוגורט (רצוי כבישם)
  • לתותים:
  • תותים טריים חתוכים לרבעים
  • סוכר
  • מעט מיץ לימון
  • להגשה (אופציונלי):
  • מעט שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • בלסמי מצומצם (ניתן לקנות)

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מחממים שמנת עם סוכר ומביאים לסף רתיחה.
  • 2. במקביל שמים את המים הקרים בקערה קטנה ומפזרים מעליהם את אבקת הג'לטין. לאחר שהג'לטין ספח אליו את המים והתמצק, מוסיפים מעט מהשמנת החמה ומערבבים עד שהג'לטין נמס.
  • 3. מכבים את האש מתחת לסיר השמנת, מוסיפים את הג'לטין המומס וטורפים היטב.
  • 4. מוסיפים את הווניל והיוגורט וממשיכים לטרוף עד שהטמפ' יורדת.
  • 5. מעבירים לכלי פלסטיק עם מכסה ומעבירים למקרר ל-6-8 שעות לפחות.
  • 6. מערבבים את התותים עם הסוכר ביחס של כפית סוכר לכוס תותים ומזלפים מעט מיץ לימון. נותנים להם לעמוד כמה דקות כדי שיגירו עסיס.
  • 7.ההגשה: מסדרים כף גדושה של הפנקוטה על צלחת ולידה כמה כפות מהתותים. מזלפים מעט שמן זית, פלפל גרוס וגמה טיפות של בלסמי מצומצם.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים