- 1. השסק: בסיר על אש קטנה מבשלים את הריבה עם המיץ וקליפת הלימון ותמצית והוניל. נערבבים וביאים לבעבוע עדין.
-
- 2. מוסיפים את השסק המנוקה והחתוך ומערבבים עד לציפוי הפרי בריבה. ממשיכים לבשל כך על אש קטנה כעשר דקות, עד לריכוך השסק. יש לשים לב, שהשסק שומר על צורתו ולא נהיה למחית. מעבירים לכלי לקירור במקרר.
-
- 3. הפנקוטה: שופכים לצלוחית קטנה את המים וזורים עליהם את אבקת הג'לטין. מניחים ל-10 דקות עד לספיגת המים. ממיסים במיקרו ב2-3 פולסים של 30 שניות, ומערבבים בכל פעם, עד לקבלת נוזל צלול לחלוטין ללא גבישים בתחתיתו.
-
- 4. בסיר על אש בינונית מבשלים את השמנת, היוגורט, הסוכר ותמצית הווניל. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה עדינה כדקה ומכבים את האש.
-
- 5. מוסיפים את הג'לטין לשמנת תוך ערבוב מהיר ומעבירים לכלי לצינון של כ-10 דקות. מדי פעם מערבבים.
-
- 6. הרכבת הקינוח: מציבים את הכוסיות על גבי מגש שיכנס למקרר מאוחר יותר.מוזגים את השסקים המזוגגים בתחתית הכוס ומעליהם שופכים בעדינות את הפנקוטה המצוננת מעט.
- מכניסים למקרר להתייצבות של מינימום 4 שעות, עדיף לילה.
- לפני ההגשה - זורים פקאן סיני על הפנקוטה.