וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פנקוטה יוגורט ושסק

פנקוטה על בסיס יוגורט עם הכוכב הבלתי מעורער של הקיץ - השסק

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה!

פנקוטה שסקים של נעמה נויהאוז. נמרוד סונדרס,
פנקוטה שסקים של נעמה נויהאוז/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • - 10 כוסיות בנפח 100 מ"ל. ניתן להכין בכוסיות קטנות יותר או בקערה מרכזית בקוטר 20 ס"מ לחלוקה בכף.
  • לשסק:
  • 1/2 ק"ג שסקים מקולפים, מגולענים וחתוכים לרבעים לאורך
  • 125 גרם ריבת משמש (בערך חצי צנצנת)
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • לפנקוטה:
  • 5 גרם אבקת ג'לטין (1 כפית)
  • 60 מ"ל מים (1/4 כוס)
  • 1/2 ליטר שמנת מתוקה להקצפה 38%
  • 1 גביע יוגורט לבן 3% (200 גרם)
  • 60 גרם סוכר (1/4 כוס + 1 כף)
  • 1/2 כפית תמצית וניל טהור
  • לקישוט:
  • 100 גר פקאן סיני גרוס.

אופן ההכנה

  • 1. השסק: בסיר על אש קטנה מבשלים את הריבה עם המיץ וקליפת הלימון ותמצית והוניל. נערבבים וביאים לבעבוע עדין.
  • 2. מוסיפים את השסק המנוקה והחתוך ומערבבים עד לציפוי הפרי בריבה. ממשיכים לבשל כך על אש קטנה כעשר דקות, עד לריכוך השסק. יש לשים לב, שהשסק שומר על צורתו ולא נהיה למחית. מעבירים לכלי לקירור במקרר.
  • 3. הפנקוטה: שופכים לצלוחית קטנה את המים וזורים עליהם את אבקת הג'לטין. מניחים ל-10 דקות עד לספיגת המים. ממיסים במיקרו ב2-3 פולסים של 30 שניות, ומערבבים בכל פעם, עד לקבלת נוזל צלול לחלוטין ללא גבישים בתחתיתו.
  • 4. בסיר על אש בינונית מבשלים את השמנת, היוגורט, הסוכר ותמצית הווניל. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה עדינה כדקה ומכבים את האש.
  • 5. מוסיפים את הג'לטין לשמנת תוך ערבוב מהיר ומעבירים לכלי לצינון של כ-10 דקות. מדי פעם מערבבים.
  • 6. הרכבת הקינוח: מציבים את הכוסיות על גבי מגש שיכנס למקרר מאוחר יותר.מוזגים את השסקים המזוגגים בתחתית הכוס ומעליהם שופכים בעדינות את הפנקוטה המצוננת מעט.
  • מכניסים למקרר להתייצבות של מינימום 4 שעות, עדיף לילה.
  • לפני ההגשה - זורים פקאן סיני על הפנקוטה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully