- 1. מערבבים ג'לטין ומים קרים ומניחים בצד. הג'לטין חייב לספוג את המים היטב לפני שעובדים איתו.
-
- 2. מחממים את השמנת והחלב עם הסוכר ומקלות וניל מרוקנים עד להמסת הסוכר.
-
- 3. ממיסים ג'לטין במיקרוגל לנוזל צלול וחם (כ-60 מעלות).
-
- 4. מוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת השמנת.
-
- 5. מצננים במקפיא תוך ערבוב מדי פעם. עד לדרגת סמיכות בה הוניל לא שוקע.
-
- 6. באמצעות שק זילוף יוצקים לכוסיות.
-
- 7. מעבירים למקפיא להתייצבות הקרם. שומרים בכלי סגור במקרר ומוסיפים את הטופינג הרצוי מתוך הבאים.
-
- 8. לטופינג פירות: מערבבים תותים חתוכים לקוביות עם מעט מיץ לימון ואבקת סוכר. עורמים מעל הפנה קוטה ומגישים מיד. ניתן לעשות עם כל פרי שאוהבים (מנגו, אננס, קיווי, נקטרינות).
-
- 9. לטופינג שוקולד: מרתיחים 125 גרם שמנת מתוקה ויוצקים על 125 גרם שוקולד מריר. מערבבים היטב לקבלת גנאש חלק. מזלפים שכבה דקה מעל הפנה קוטה. ניתן לשמור בקרור מצופה.
-
- 10. טופינג קרמל: מרתיחים 150 גרם שמנת מתוקה ומניחים בצד מכוסה.מבשלים בסיר 150 גרם סוכר עם 30 גרם גלוקוזה ו-2 כפות מים עד לקבלת קרמל ענברי. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים בזהירות את השמנת הרותחת (זהירות הנוזל יבעבע, לא לגעת בידיים). מערבבים עד שאין גושים. מסירים מהאש ומוסיפים חמאה וקורט מלח. מערבבים.
- מצננים מעט ויוצקים על הפנקוטה. ניתן לשמור בקרור מצופה.