פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טרייפל אביבי של קרם פרש ופירות

      מחפשים קינוח חגיגי, מושלם עבור חג השבועות? מיכל מנדלסון מציגה מתכון לטרייפל של שכבות קרם פרש עדין עם בצק ברטון עשיר ומלמעלה זר פירות העונה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קינוחים לחג השבועות במאפיית לחמים (נמרוד סונדרס)
      קינוחים לחג השבועות במאפיית לחמים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לקערת זכוכית קוטר 17 גובה 9 ס"מ:
      • לבצק ברטון:
      • 180 גרם חמאה בטמפ' החדר (לפי הסימונים על האריזה)
      • 180 גרם סוכר (כוס פחות שתי כפות)
      • 90 גרם חלמונים (4 חלמונים מביצים בגודל L)
      • 250 גרם קמח (כוס וחצי +4 כפות)
      • 9 גרם אבקת אפיה (3 כפיות)
      • 23 גרם מלח (כף+2 כפיות שטוחות)
      • 8 גרם סודה לשתייה (3 כפיות)
      • קרם למילוי:
      • 300 גרם שמנת חמוצה
      • 65 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס+2 כפיות)
      • תכולה של 1/2 מקל וניל
      • 8 גרם ג'לטין (כף שטוחה)
      • 50 גרם מים קרים (1/4 כוס)
      • 300 גרם שמנת מתוקה
      • לקישוט:
      • פירות טריים חתוכים
      • ריבת משמש (לא חובה)

      אופן ההכנה

      • 1. במיקסר (וו-גיטרה) מערבבים חמאה וסוכר עד למרקם רך ואחיד.
      • 2. מוסיפים את החלמונים בהדרגה. מערבבים עד שהחלמונים נטמעים והתערובת חלקה.
      • 3. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים מלח ומערבבים.
      • 4. מוסיפים את תערובת הקמח בשתי מנות למיקסר. מערבבים רק עד שמתקבל בצק רך. לא להגזים בערבוב.
      • 5. אורזים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים אותו. מקררים מספר שעות במקרר.
      • 6. מרדדים את הבצק הקר לעובי 0.5 ס"מ על נייר אפייה.
      • 7. אופים את הבצק המרודד בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-15-20 דק' עד לצבע זהוב עמוק.
      • 8. כשהבצק יוצא מהתנור קורצים 2 עיגולים בקוטר הקערה. מניחים לצינון.
      • 9. מערבבים ג'לטין ומים קרים ומניחים בצד. הג'לטין חייב לספוג את המים היטב לפני שעובדים איתו.
      • 10. מערבבים בקערה שמנת חמוצה עם אבקת סוכר עד לקרם חלק. חוצים את מקל הווניל לאורכו, מרוקנים את הגרגרים בעזרת סכין ומוסיפים לשמנת החמוצה. מערבבים.
      • 11. מקציפים שמנת מתוקה במיקסר לקצפת רכה.
      • 12. ממיסים ג'לטין במיקרוגל לנוזל צלול וחם (כ-60 מעלות).
      • 13. מערבבים 2 כפות מתערובת השמנת החמוצה לג'לטין המומס ומערבבים. מחזירים את הג'לטין המעורבב חזרה לתערובת השמנת החמוצה ומערבבים במהירות.
      • 14. מוסיפים את השמנת המוקצפת בהדרגה לתערובת השמנת החמוצה. מערבבים בעדינות באמצעות מטרפה. מוזגים לקערה כשליש מכמות הקרם. מכסים בעיגול בצק. מוזגים עוד כשליש מהקרם ומכסים בעיגול בצק נוסף.
      • 15. מוזגים את יתרת הקרם, מיישרים ומעבירים לקרור.
      • 16. מסדרים פירות טריים חתוכים בצפיפות על הקרם מלמעלה. ניתן להבריש בריבת משמש מחוממת מדוללת במעט מים חמים. שומרים במקרר.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -