- 1. במיקסר (וו-גיטרה) מערבבים חמאה וסוכר עד למרקם רך ואחיד.
-
- 2. מוסיפים את החלמונים בהדרגה. מערבבים עד שהחלמונים נטמעים והתערובת חלקה.
-
- 3. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים מלח ומערבבים.
-
- 4. מוסיפים את תערובת הקמח בשתי מנות למיקסר. מערבבים רק עד שמתקבל בצק רך. לא להגזים בערבוב.
-
- 5. אורזים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים אותו. מקררים מספר שעות במקרר.
-
- 6. מרדדים את הבצק הקר לעובי 0.5 ס"מ על נייר אפייה.
-
- 7. אופים את הבצק המרודד בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-15-20 דק' עד לצבע זהוב עמוק.
-
- 8. כשהבצק יוצא מהתנור קורצים 2 עיגולים בקוטר הקערה. מניחים לצינון.
-
- 9. מערבבים ג'לטין ומים קרים ומניחים בצד. הג'לטין חייב לספוג את המים היטב לפני שעובדים איתו.
-
- 10. מערבבים בקערה שמנת חמוצה עם אבקת סוכר עד לקרם חלק. חוצים את מקל הווניל לאורכו, מרוקנים את הגרגרים בעזרת סכין ומוסיפים לשמנת החמוצה. מערבבים.
-
- 11. מקציפים שמנת מתוקה במיקסר לקצפת רכה.
-
- 12. ממיסים ג'לטין במיקרוגל לנוזל צלול וחם (כ-60 מעלות).
-
- 13. מערבבים 2 כפות מתערובת השמנת החמוצה לג'לטין המומס ומערבבים. מחזירים את הג'לטין המעורבב חזרה לתערובת השמנת החמוצה ומערבבים במהירות.
-
- 14. מוסיפים את השמנת המוקצפת בהדרגה לתערובת השמנת החמוצה. מערבבים בעדינות באמצעות מטרפה. מוזגים לקערה כשליש מכמות הקרם. מכסים בעיגול בצק. מוזגים עוד כשליש מהקרם ומכסים בעיגול בצק נוסף.
-
- 15. מוזגים את יתרת הקרם, מיישרים ומעבירים לקרור.
-
- 16. מסדרים פירות טריים חתוכים בצפיפות על הקרם מלמעלה. ניתן להבריש בריבת משמש מחוממת מדוללת במעט מים חמים. שומרים במקרר.