
קינוחים לחג השבועות במאפיית לחמים (נמרוד סונדרס)
- לקערת זכוכית קוטר 17 גובה 9 ס"מ:
- לבצק ברטון:
- 180 גרם חמאה בטמפ' החדר (לפי הסימונים על האריזה)
- 180 גרם סוכר (כוס פחות שתי כפות)
- 90 גרם חלמונים (4 חלמונים מביצים בגודל L)
- 250 גרם קמח (כוס וחצי +4 כפות)
- 9 גרם אבקת אפיה (3 כפיות)
- 23 גרם מלח (כף+2 כפיות שטוחות)
- 8 גרם סודה לשתייה (3 כפיות)
- קרם למילוי:
- 300 גרם שמנת חמוצה
- 65 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס+2 כפיות)
- תכולה של 1/2 מקל וניל
- 8 גרם ג'לטין (כף שטוחה)
- 50 גרם מים קרים (1/4 כוס)
- 300 גרם שמנת מתוקה
- לקישוט:
- פירות טריים חתוכים
- ריבת משמש (לא חובה)
- 1. במיקסר (וו-גיטרה) מערבבים חמאה וסוכר עד למרקם רך ואחיד.
- 2. מוסיפים את החלמונים בהדרגה. מערבבים עד שהחלמונים נטמעים והתערובת חלקה.
- 3. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים מלח ומערבבים.
- 4. מוסיפים את תערובת הקמח בשתי מנות למיקסר. מערבבים רק עד שמתקבל בצק רך. לא להגזים בערבוב.
- 5. אורזים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים אותו. מקררים מספר שעות במקרר.
- 6. מרדדים את הבצק הקר לעובי 0.5 ס"מ על נייר אפייה.
- 7. אופים את הבצק המרודד בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-15-20 דק' עד לצבע זהוב עמוק.
- 8. כשהבצק יוצא מהתנור קורצים 2 עיגולים בקוטר הקערה. מניחים לצינון.
- 9. מערבבים ג'לטין ומים קרים ומניחים בצד. הג'לטין חייב לספוג את המים היטב לפני שעובדים איתו.
- 10. מערבבים בקערה שמנת חמוצה עם אבקת סוכר עד לקרם חלק. חוצים את מקל הווניל לאורכו, מרוקנים את הגרגרים בעזרת סכין ומוסיפים לשמנת החמוצה. מערבבים.
- 11. מקציפים שמנת מתוקה במיקסר לקצפת רכה.
- 12. ממיסים ג'לטין במיקרוגל לנוזל צלול וחם (כ-60 מעלות).
- 13. מערבבים 2 כפות מתערובת השמנת החמוצה לג'לטין המומס ומערבבים. מחזירים את הג'לטין המעורבב חזרה לתערובת השמנת החמוצה ומערבבים במהירות.
- 14. מוסיפים את השמנת המוקצפת בהדרגה לתערובת השמנת החמוצה. מערבבים בעדינות באמצעות מטרפה. מוזגים לקערה כשליש מכמות הקרם. מכסים בעיגול בצק. מוזגים עוד כשליש מהקרם ומכסים בעיגול בצק נוסף.
- 15. מוזגים את יתרת הקרם, מיישרים ומעבירים לקרור.
- 16. מסדרים פירות טריים חתוכים בצפיפות על הקרם מלמעלה. ניתן להבריש בריבת משמש מחוממת מדוללת במעט מים חמים. שומרים במקרר.
עוד מתכוני פירות
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה