פנקוטה אפרסמון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6-8 מנות אישיות:
- 180 גרם (3/4 כוס) סוכר
- מקל וניל
- 1/2 ליטר (2 מכלים) שמנת מתוקה
- שקית (18-20 גרם) ג'לטין
- 100 מ"ל (חצי כוס) חלב
- 4 אפרסמונים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 3 כפות דבש
אופן ההכנה
- 1. מחממים בסיר, על אש בינונית, את השמנת עם מקל וניל חצוי לרוחבו. מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומורידים מהאש לפני שהשמנת תרתח.
- 2. מוזגים את החלב לכוס ומוסיפים את הג'לטין. מערבבים היטב ויוצקים לתערובת השמנת, תוך כדי ערבוב. מוצאים את מקל הווניל.
- 3. מוזגים לכוסות הגשה, עד לגובה של 3/4 כוס, ומכניסים למקרר.
- 4. מערבבים את קוביות האפרסמון עם הדבש, ומפזרים בחלקה העליון של הכוס.