פנקוטה פירות יבשים

מתכון מאת: גיל אלמליח, מערכת וואלה!
פנקוטה קפה על קלתית פירות יבשים. יוגב עמרני, AP
פנקוטה קפה על קלתית פירות יבשים(צילום: יוגב עמרני)

מצרכים

  • 50 מ"ל (¼ כוס) חלב
  • 600 מ"ל (3 כוסות) שמנת מתוקה
  • 100 גרם ( ½ כוס) סוכר
  • כוס אספרסו קצר אחד או 4 כפות קפה פילטר
  • 1 שקית ג'לטין (1/2 2 כפיות)
  • לבסיס הפירות היבשים:
  • 50 גרם (1/2 כוס) תאנים
  • 20 גרם (1/4 כוס) שקדים ואגוזים
  • 5 גרם (כף) צימוקים
  • 70 גרם (1/4 כוס) סוכר חום
  • 20 גרם חמאה לא מלוחה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הג'לטין והחלב בקערה קטנה ומניחים בצד לכמה דקות.
  • 2. מרתיחים בסיר קטן שמנת, סוכר וקפה תוך כדי בחישה.
  • 3. מוסיפים לשמנת את הג'לטין והחלב ומערבבים עד אשר הג'לטין נמס.
  • 4. מעבירים את התערובת לקערה, מצפים בניילון נצמד, כדי למנוע היווצרות קרום ומניחים בצד לקירור.
  • 5. מוזגים את התערובת לגביעים ומכסים בניילון נצמד.
  • 6. מניחים במקרר לקירור ל-24 שעות.
  • 7. קוצצים דק/טוחנים את הפירות היבשים.
  • 8. מחממים ומערבבים במחבת את החמאה, הסוכר החום והפירות היבשים, ליצירת קרמל פירות יבשים.
  • 9. משטחים את הקרמל על נייר אפיה לגובה של 0.5 ס"מ ומצננים לטמפ' החדר.
  • 10. חותכים את הקרמל לקוביות בגדול של 5 ס"מ.
  • 11. הגשה - מניחים כל אחד מן הגביעים לכמה שניות בתוך קערה עם מים חמים. מעבירים סכין חד מסביב לשוליו הפנימיים של הגביע והופכים אותו על קוביית הקרמל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully