מתכונים חמים

פנקוטה פירות יבשים

מתכון מאת: גיל אלמליח, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

פנקוטה קפה על קלתית פירות יבשים (צילום: AP, יוגב עמרני)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 50 מ"ל (¼ כוס) חלב
  • 600 מ"ל (3 כוסות) שמנת מתוקה
  • 100 גרם ( ½ כוס) סוכר
  • כוס אספרסו קצר אחד או 4 כפות קפה פילטר
  • 1 שקית ג'לטין (1/2 2 כפיות)
  • לבסיס הפירות היבשים:
  • 50 גרם (1/2 כוס) תאנים
  • 20 גרם (1/4 כוס) שקדים ואגוזים
  • 5 גרם (כף) צימוקים
  • 70 גרם (1/4 כוס) סוכר חום
  • 20 גרם חמאה לא מלוחה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הג'לטין והחלב בקערה קטנה ומניחים בצד לכמה דקות.
  • 2. מרתיחים בסיר קטן שמנת, סוכר וקפה תוך כדי בחישה.
  • 3. מוסיפים לשמנת את הג'לטין והחלב ומערבבים עד אשר הג'לטין נמס.
  • 4. מעבירים את התערובת לקערה, מצפים בניילון נצמד, כדי למנוע היווצרות קרום ומניחים בצד לקירור.
  • 5. מוזגים את התערובת לגביעים ומכסים בניילון נצמד.
  • 6. מניחים במקרר לקירור ל-24 שעות.
  • 7. קוצצים דק/טוחנים את הפירות היבשים.
  • 8. מחממים ומערבבים במחבת את החמאה, הסוכר החום והפירות היבשים, ליצירת קרמל פירות יבשים.
  • 9. משטחים את הקרמל על נייר אפיה לגובה של 0.5 ס"מ ומצננים לטמפ' החדר.
  • 10. חותכים את הקרמל לקוביות בגדול של 5 ס"מ.
  • 11. הגשה - מניחים כל אחד מן הגביעים לכמה שניות בתוך קערה עם מים חמים. מעבירים סכין חד מסביב לשוליו הפנימיים של הגביע והופכים אותו על קוביית הקרמל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully