חרוסת של שרי אנסקי
לשרי אנסקי יש המון מתכונים לחרוסת, אבל זה המתכון לחרוסת הבית שלהם - עשירה ועם המון תבלינים
מתכון מאת:
10 דקות עבודה,קלי קלות
מצרכים למתכון
- 2תפוחים
- 250גרםאגוזים
- 250גרםשזיפים מיובשים מגולענים
- 250גרםתמרים מגולענים
- 2-3כפותסילאן
- 1כפיתג'ינג'ר טרי מגורר על פומפייה (או כפית זנגביל טחון)
- 1כפיתקינמון
- ½כפיתציפורן טחון
- ½כפיתהל טחון
- ½כפיתאגוז מוסקט מגורר
- ¼כוסיין קידוש מתוק או יין מוסקט
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים חרוסת של שרי אנסקי?
- 1קולפים את התפוחים וחותכים אותם גס.
- 2טוחנים את התפוחים עם האגוזים, התמרים, השזיפים, התבלינים והיין בפולסים במעבד מזון. אם צריך לדלל, מוסיפים עוד רבע כוס יין (לפי המתכון המקורי טוחנים את הפירות והאגוזים יחד במטחנת בשר ורק אז מוסיפים את הנוזלים והתבלינים).
- 3טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.