וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיש אנד צ'יפס של בר דגים

השפים ינאי ארז וניר כרמלי בעלי רשת בר דגים, מלמדים איך להכין בבית בקלות את המאכל שכבש את הרחוב הבריטי ואחר כך את כל העולם

מתכון מאת: מערכת וואלה

פיש אנד צ'יפס. טל צ'יקורל,
פיש אנד צ'יפס/טל צ'יקורל

מצרכים למתכון

  • 5 פילטים של דג לבן בשרני (מומלץ קוד/ הייק/ קטפיש)
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • לבלילת טמפורה:
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כוס בירה לבנה
  • 1/2 כוס מי סודה
  • מלח ופלפל
  • להגשה:
  • צ'יפס
  • רוטב טרטר או מיונז
  • לימון חתוך לרבעים

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבלילה: מערבבים את כל חומרי הבלילה עד שנוצרת בלילה בעלת מרקם נוזלי עד סמיך. רצוי להיעזר במטרפה. מניחים בצד.
  • 2. בודקים שהדגים נקיים, בלי עור ובלי עצמות וחותכים לחצי או לאצבעות עבות.
  • 3. בצלחת עמוקה מערבבים קמח, פפריקה, מלח ופלפל שחור.
  • 4. מחממים סיר או מחבת עם שמן עמוק.
  • 5. מצפים את הדגים שחתכנו בקערת הקמח, מנערים משאריות וטובלים בבלילת הטמפורה, כך שיצופו בבלילה מכל הצדדים.
  • 6. מניחים את הדגים הטבולים בטמפורה בזהירות בשמן החם ומטגנים עד שהם מזהיבים מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג ומגישים מייד לצד צ'יפס ורוטב טרטר או מיונז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully