אווז ממולא בשזיף ויין
בתוך פחות מעשרים דקות תוכלו לקבל מנה קלאסית ויפה במיוחד. כל שזיף שנעטף בחזה האווז מקבל טעם מעושן המתחבר בצורה מופלאה עם המתקתקות של השזיף.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- פרוסות אווז מעושן
- שזיפים מיובשים שהושרו ביין אדום
- מעט יין
- שמן חמניות או חמאה
- מלח ופלפל
- קיסמים
אופן ההכנה
- עוטפים כל שזיף בפרוסת אווז מעושן, ונועצים קיסם.
- מסדרים את כל השזיפים בתבנית.
- יוצקים יין אדום עד לגובה מחצית השזיפים. ממליחים ומפלפלים. יוצקים מלמעלה מעט מאוד שמן חמניות או קוביות קטנות מאוד של חמאה (ממש מעט כי יש לאווז די שומן).
- אופים בתנור כ-15-20 דקות בחום בינוני.