אורז מאודה עם פלפלים ואפונה
עשרים דקות, זה כל מה שמפריד ביניכם למנה מהבילה של פלפלים צבעוניים, אפונה, גזר ואורז לבן כשלג. כל אחד יכול.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס אורז שטוף ומסונן
- 1 1/2 מים רותחים
- 30 גרם מרגרינה
- קופסאת אפונה עם גזר (בלי המים)
- ירקות חתוכים לרצועות דקות וקטנות: פלפל אדום, פלפל צהוב (ואפשר להוסיף לפי מה שאוהבים)
- 1 1/2 מרק עוף
- תבלינים לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת וממיסים את המרגרינה.
- 2. מוסיפים את האורז הלא מבושל ומטגנים כמה דקות תוך כדי ערבוב.
- 3. מוסיפים את המים הרותחים ואת המרק עוף, מכסים במכסה ונותנים להכל להתבשל כ-10-15 דקות.
- 4. כשפותחים את המכסה המים כבר אמורים להתאדות, ואז מוסיפים את הירקות והתבלינים וממשיכים לטגן עד שהאורז משחים והירקות מתרככים תוך ערבוב כל כמה דקות, שלא יישרף.