וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת אגוזים לפסח

מתכון מאת: שי,shayb52@otmail.com

עוגת בננות, שמנת ומשמשים מיובשים לט"ו בשבט. נמרוד סונדרס
עוגת בננות, שמנת ומשמשים מיובשים לט"ו בשבט

מצרכים למתכון

  • 6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 1 כוס קמח מצה או כוס קמח תפו"א (אפשר חצי וחצי)
  • 1 1/2 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1/2 כוס שמן (אפשר 100 גרם מרגרינה)
  • השמן הופך את העוגה לרכה ולחה יותר
  • 1 כוס וחצי אגוזי פקאן
  • 1/2 כוס מים (אפשר חצי כוס חלב)
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • מחממים מראש תנור על חום בינוני בערך 180 מעלות, מורחים מרגרינה על תבנית 24 או 26מפזרים קצת סוכר כדי שהעוגה לא תידבק לתבנית.
  • במערבל מניחים 6 חלבונים עם הכוס וחצי סוכר. מקציפים במהירות גבוהה במשך 15-20 דקות עד שמתקבלת קצפת עמידה יציבה גבוהה, מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף במהירות גבוהה למשך 5 דקות נוספות עד שהצבע הצהוב כמעט נעלם.
  • בזמן זה שוברים קצת (כרבע כוס אגוזים) לפרורים, ניתן לעשות זאת ע"י הכנסת האגוזים לשקית, לשטח את השקית ולהוציא ממנה את האוויר (כדי שלא תתפוצץ), לשים יד אחת על קצה השקים בכדי למנוע מחתיכות לעוף החוצה, וביד השניה להכות עם מצקת או כלי כבד אחר לאט לאט.
  • את שאר האגוזים יש לשבור כל חצי פקאן ל- 4חתיכות קטנות אך לא קטנות מדיי כדי שיורגשו בזמן האכילה.
  • כעת מחליפים את החלק המקציף של המערבל בחלק מערבב בצקים.
  • מוסיפים טיפין טיפין את אבקת האפיה, קמח, קורט מלח, פקאנים ונותנים לזה להתערבב עוד 5 דקות.
  • להוסיף את הנוזלים קודם השמן אחר כך המים, לאט כדי שלא ישפריץ וכעבור חמש דקות למזוג לתוך התבנית ולהכניס לתנור בחלק האמצעי של התנור, לכ - 40, 50 דקות.
  • כדי לבדוק שזה מוכן יש לנענע באיטיות את התבנית ולוודא שהעוגה לא נוזלית, יש להשתמש בקיסם ולנעוץ אותו במרכז העוגה עד למטה להמתין שניה ולשלוף כשהוא יוצא נקי ולא דביק אז ניתן להוצא את העוגה ולתת לה להתקרר.
  • לקישוט ניתן לפזר אבקת סוכר מלמעלה.
  • להגיש קר,
  • חג כשר ושמח.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully