- מחממים מראש תנור על חום בינוני בערך 180 מעלות, מורחים מרגרינה על תבנית 24 או 26מפזרים קצת סוכר כדי שהעוגה לא תידבק לתבנית.
-
- במערבל מניחים 6 חלבונים עם הכוס וחצי סוכר. מקציפים במהירות גבוהה במשך 15-20 דקות עד שמתקבלת קצפת עמידה יציבה גבוהה, מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף במהירות גבוהה למשך 5 דקות נוספות עד שהצבע הצהוב כמעט נעלם.
-
- בזמן זה שוברים קצת (כרבע כוס אגוזים) לפרורים, ניתן לעשות זאת ע"י הכנסת האגוזים לשקית, לשטח את השקית ולהוציא ממנה את האוויר (כדי שלא תתפוצץ), לשים יד אחת על קצה השקים בכדי למנוע מחתיכות לעוף החוצה, וביד השניה להכות עם מצקת או כלי כבד אחר לאט לאט.
-
- את שאר האגוזים יש לשבור כל חצי פקאן ל- 4חתיכות קטנות אך לא קטנות מדיי כדי שיורגשו בזמן האכילה.
-
- כעת מחליפים את החלק המקציף של המערבל בחלק מערבב בצקים.
-
- מוסיפים טיפין טיפין את אבקת האפיה, קמח, קורט מלח, פקאנים ונותנים לזה להתערבב עוד 5 דקות.
-
- להוסיף את הנוזלים קודם השמן אחר כך המים, לאט כדי שלא ישפריץ וכעבור חמש דקות למזוג לתוך התבנית ולהכניס לתנור בחלק האמצעי של התנור, לכ - 40, 50 דקות.
-
- כדי לבדוק שזה מוכן יש לנענע באיטיות את התבנית ולוודא שהעוגה לא נוזלית, יש להשתמש בקיסם ולנעוץ אותו במרכז העוגה עד למטה להמתין שניה ולשלוף כשהוא יוצא נקי ולא דביק אז ניתן להוצא את העוגה ולתת לה להתקרר.
-
- לקישוט ניתן לפזר אבקת סוכר מלמעלה.
- להגיש קר,
- חג כשר ושמח.