פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פירות ים בקארי וחלב קוקוס

      15 מדרגים / 3.38 כוכבים

      שרימפס אדומים (ShutterStock)
      שרימפס אדומים (ShutterStock)

      מצרכים

      • ל-4 עד 6 מנות:
      • 3 כוסות חלב קוקוס לא ממותק
      • 2 כפות משחת קארי צהובה
      • 3 חתיכות גבעול למון גראס באורך כ-5 ס"מ
      • 3 כפות רוטב דגים
      • 1/2 כפית מלח
      • 3 כפות סוכר
      • 1/2 כפית כורכום טחון
      • 450 גר' דלעת (רצוי עם קליפה כתומה), מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות
      • 450 גר' מולים
      • 250 גר' פילה סלמון ללא עור ועצמות חתוך ל-4
      • 150 גר' שרימפס מקולפים ומנוקים
      • 3 עלי ליים
      • 2 עגבניות בשלות קצוצות
      • 1/2 כוס אפונה
      • 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
      • ניתן להוסיף פלפל צ'ילי תאילנדי חריף
      • בזיליקום תאילנדי לקישוט

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את כל פירות הים במים רותחים כ-15 שניות, מסננים ושוטפים במים קרים.
      • 2. מחממים ווק או מחבת/סיר עמוק וגדול על אש בינונית. מוסיפים חצי כוס מחלב הקוקוס ואת משחת הקארי ומערבבים עד להמסה. נותנים לתערובת לבעבע עוד 2 דקות.
      • 3. מוסיפים את יתר חלב הקוקוס, הלמון גראס, רוטב הדגים, מלח, סוכר וכורכום. מגבירים את החום, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הדלעת. מבשלים כ-5 דקות עד שהיא קצת רכה.
      • 4. מוסיפים את המולים ומבשלים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את השרימפס והסלמון. מבשלים עוד 3-4 דקות. מוסיפים את עלי הליים, העגבניות, האפונה והצ'ילי ולבסוף את עלי הבזיליקום. מבשלים מספר דקות.
      • 5. מגישים בקערה עם בזיליקום תאילנדי קצוץ לקישוט (אם השתמשתם בעלי ליים ו/או למון גראס מיובשים, רצוי לדוג אותם מהתבשיל).

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -