וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פירות ים בקארי וחלב קוקוס

מתכון מאת: מערכת וואלה

שרימפס אדומים. ShutterStock
שרימפס אדומים

מצרכים למתכון

  • ל-4 עד 6 מנות:
  • 3 כוסות חלב קוקוס לא ממותק
  • 2 כפות משחת קארי צהובה
  • 3 חתיכות גבעול למון גראס באורך כ-5 ס"מ
  • 3 כפות רוטב דגים
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 450 גר' דלעת (רצוי עם קליפה כתומה), מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות
  • 450 גר' מולים
  • 250 גר' פילה סלמון ללא עור ועצמות חתוך ל-4
  • 150 גר' שרימפס מקולפים ומנוקים
  • 3 עלי ליים
  • 2 עגבניות בשלות קצוצות
  • 1/2 כוס אפונה
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
  • ניתן להוסיף פלפל צ'ילי תאילנדי חריף
  • בזיליקום תאילנדי לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את כל פירות הים במים רותחים כ-15 שניות, מסננים ושוטפים במים קרים.
  • 2. מחממים ווק או מחבת/סיר עמוק וגדול על אש בינונית. מוסיפים חצי כוס מחלב הקוקוס ואת משחת הקארי ומערבבים עד להמסה. נותנים לתערובת לבעבע עוד 2 דקות.
  • 3. מוסיפים את יתר חלב הקוקוס, הלמון גראס, רוטב הדגים, מלח, סוכר וכורכום. מגבירים את החום, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הדלעת. מבשלים כ-5 דקות עד שהיא קצת רכה.
  • 4. מוסיפים את המולים ומבשלים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את השרימפס והסלמון. מבשלים עוד 3-4 דקות. מוסיפים את עלי הליים, העגבניות, האפונה והצ'ילי ולבסוף את עלי הבזיליקום. מבשלים מספר דקות.
  • 5. מגישים בקערה עם בזיליקום תאילנדי קצוץ לקישוט (אם השתמשתם בעלי ליים ו/או למון גראס מיובשים, רצוי לדוג אותם מהתבשיל).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully