דג טריאקי ברביקיו
הטריאקי הינו שילוב של רוטב סויה ויין מירין (יין אורז מתוק). הגוון המבריק שמקבל האורז בזמן הצלייה הוא שהעניק לרוטב את שמו: Teri - זיגוג; Yaki - צליה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3/4 כוס רוטב טריאקי "קיקומן"
- 2 כפות בצל ירוק חתוך לרצועות
- 1 כף חומץ בלסמי
- 2 כפות שורש זנגוויל טרי מגורר
- 4 נתחי פילה של דג לבן (דג חרב, בס, לוקוס)
אופן ההכנה
- 1. לערבב רוטב טריאקי עם הבצל הירוק, החומץ והזנגוויל. לשמור בצד 1/4 כוס.
- 2. לשפוך את הרוטב אל השקית להוסיף את הדגים, לסגור ולנער בעדינות. להניח בצד כ- 30 דקות, תוך ערבוב השקית מידי פעם.
- 3. להוציא את הדגים מן השקית ולצלות בגריל כ-4-5 דקות מכל צד. תוך כדי צלייה לשפוך מן הרוטב השמור בצד.