וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דג טריאקי ברביקיו

הטריאקי הינו שילוב של רוטב סויה ויין מירין (יין אורז מתוק). הגוון המבריק שמקבל האורז בזמן הצלייה הוא שהעניק לרוטב את שמו: Teri - זיגוג; Yaki - צליה.

מתכון מאת: מערכת וואלה

דג ברוטב טריאקי. ShutterStock
דג ברוטב טריאקי

מצרכים למתכון

  • 3/4 כוס רוטב טריאקי "קיקומן"
  • 2 כפות בצל ירוק חתוך לרצועות
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 2 כפות שורש זנגוויל טרי מגורר
  • 4 נתחי פילה של דג לבן (דג חרב, בס, לוקוס)

אופן ההכנה

  • 1. לערבב רוטב טריאקי עם הבצל הירוק, החומץ והזנגוויל. לשמור בצד 1/4 כוס.
  • 2. לשפוך את הרוטב אל השקית להוסיף את הדגים, לסגור ולנער בעדינות. להניח בצד כ- 30 דקות, תוך ערבוב השקית מידי פעם.
  • 3. להוציא את הדגים מן השקית ולצלות בגריל כ-4-5 דקות מכל צד. תוך כדי צלייה לשפוך מן הרוטב השמור בצד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully