שרימפס שומשום
"סי-פוד מרקט" מציגה מנה שכיף לאכול ליד כוס של בירה צוננת: שרימפס עטופים בשומשום, המוגשים עם רוטב חריף מתוק שאי אפשר להפסיק לטבול בו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גרם שרימפס
- 150 גרם שומשום
- 100 גרם קמח
- מלח ופלפל
- 2 ביצים
- שמן עמוק לטיגון
- לרוטב:
- 4 כפות סוכר
- 1 כף חומץ
- 1 כף מים
- 10 גרם שום
- 100 גרם פלפל מתוק אדום יבש
- 10 גרם צ'ילי חריף
אופן ההכנה
- 1. מנקים את השרימפס על ידי קילוף והוצאת חוט השדרה.
- 2. מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל. מקמחים את השרימפס ואז מנערים את שארית הקמח המיותר מעל השרימפס.
- 3. מכניסים את השרימפס לבלילת הביצה. מעבירים לשומשום ודואגים שהשומשום יכסה היטב את כל גוף השרימפס.
- 4. מכניסים את השרימפס לטיגון בשמן למשך דקה-דקה וחצי.
- 5. אופציה: לאחר ספיגת השרימפס משפדים אותו בשיפוד וקולים על הרגיל כדקה.
- 6. להכנת הרוטב: מכניסים את כל מוצרי הרוטב למעבד מזון ומעבדים לרוטב אחיד. להשלים תיבול לפי הצורך.