- אופן הכנת הבצק:
- 1. במערבל מזון בוחשים את החמאה הקרה במהירות נמוכה במשך כעשר דקות עד קבלת קרם אחיד ורך אך לא מוקצף, ועוצרים את המערבל.
-
- 2. מוסיפים לחמאה את הסוכר, אבקת הסוכר, השקדים והמלח, ממשיכים לערבל עד לקבלת קרם חלק ועוצרים את המערבל.
-
- 3. יוצרים מהבצק מלבן שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר, רצוי למשך לילה שלם.
-
- אופן הכנת העוגה:
- 1. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ, מלבישים אותו על תבנית פאי ומצננים במשך 30 דקות.
-
- 2. מצפים את החלק הפנימי של הקלתית בנייר אלומיניום ומניחים משקולת או ממלאים בשעועית או חומוס.
-
- 3. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות, ובינתיים מכינים את המלית.
-
- 4. מוסיפים לגבינת השמנת את השמנת המתוקה ובוחשים עד קבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הסוכר, הדבש וקליפת התפוז המגוררת ומערבבים.
-
- 5. בגמר אפיית הקלתית מורידים את חום התנור ל-160 מעלות, מסירים את נייר הכסף והשעועית, מורחים ביצה וממתינים. מוזגים את מלית הגבינה. מחזירים לתנור ואופים במשך כעשרים דקות עד שמילוי הגבינה אינו רוטט יותר.
-
- 6. מצננים מעט את העוגה, מורחים עליה שמנת חמוצה מעורבבת בשתי כפות סוכר, ומכניסים לתנור לשתי דקות נוספות.