ברוסקטה שומר עם עגבניות
מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6-4 מנות:
- 2 עגבניות בשלות
- 1/2 כוס שומר קצוץ דק
- 1 בצל קטן קצוץ ד'
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- 6 פרוסות בגט או ג'בטה
- 1 שן שום, חתוכה לשניים
אופן ההכנה
- 1. חולטים את העגבניות לדקות ספורות במים רותחים. קולפים, חוצים, מסירים את הזרעים וקוצצים גס.
- 2. מערבבים בקערה את העגבניות הקצוצות. השומר והבצל. מתבלים במלח ובפלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול.
- 3. מורחים את פרוסות הלחם בשמן זית ועליו מורחים את חצי שן השום. עורמים מעל את תערובת העגבניות והשומר. קולים את הפרוסות בגריל למשך מספר דקות. מגישים חם.