דג בס ופירות ים ברוטב שמנת
מצד אחד, מתכון הבית של השף אמיר אגרביה ממסעדת "סי בס" שתל אביב, אינו כשר. מצד שני, הוא כל כך טעים וכל כך קל להכנה, שלא תוכלו שלא להתפתות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- דג בס ים טרי
- 100 גרם שרימפס
- 100 גרם קלמרי
- 100 גרם מולים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כף שום כתוש
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- טימין
- מלח ים
- אגוז מוסקט
- חופן בזיליקום קצוץ טרי
- פלפל לבן
אופן ההכנה
- 1. מורחים על הדג מעט שמן זית, מפזרים טימין ושולחים ל-15 דקות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- 2. מקפיצים את פירות הים עם כף שום ושתי כפיות שמן זית במשך דקה.
- 3. מוסיפים למחבת את היין הלבן ומצמצמים. לאחר הצמצום מוסיפים את השמנת וממשיכים לצמצם את הרוטב. מתבלים עם מלח, פלפל, אגוז מוסקט וחופן בזיליקום קצוץ.
- 4. מוזגים את תערובת פירות הים והרוטב על הדג ומגישים.