פילה דג ים ברוטב צ'ילי
עידון הוא לא שם המנה הזו: מי שלא אוהב רוטב מעקצץ ושורף לשון של פלפלים חריפים, ואת טעמו הייחודי של שורש הפטרוזיליה, שימשיך הלאה. כל מי שכן יהנה מאוד מהמנה המיוחדת הזו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- פילה דג ים כמספר הסועדים
- 3 פלפלוני צ'ילי טריים
- כף שורש כוסברה (או פטרוזיליה)
- 3 שיני שום
- 2 כפות סוכר
- 1 כף רוטב דגים
- ½ כוס ציר עוף (או ציר דגים)
- 1 כף מיץ לימון
- 2 כפיות קורנפור
- 2 כפיות מים להמסת הקורנפלור
אופן ההכנה
- 1. טוחנים את הצ'ילי, השורש, השום והסוכר למחית אחידה.
- 2. מורחים את הדגים בשמן וקולים בגריל עד שהם מוכנים ורכים.
- 3. מטגנים את מחית הצ'ילי כ2 דקות, מוסיפים את הציר, מיץ הלימון, רוטב הדגים, והקורנפלור המומס.
- 4. מבשלים עד להסמכת הרוטב. יוצקים על פילה הדג ומגישים.