ירקות חורף אפויים
מתכון מתוך הספר "פשוט לארח" מאת שי-לי אנג'ל ליפא ואריאלה גוטנברג-לנגהם.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- לימון חתוך לרבעים
- 2 ראשי שום
- 3 פקעות שומר חצויות
- 3 שורשי סלק קטנים חתוכים לרבעים
- 3 גזרים חצויים לאורך
- דלורית קטנה פרוסה בעובי 3 ס"מ
- 1/3 כוז שמן זית
- 1/4 כוס יין לבן יבש
- לתיבול:
- כפית עלי רוזמרין קצוצים
- כפית עלי תימין
- 1/2 כפית כמון
- כפית אבקת שום
- כפית מלח
- 1/4 כפית אבקת צ'ילי
אופן ההכנה
- 1. מניחים את הירקות בתבנית חסינת אש ויוצקים עליהם את השמן והיין. בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי התיבול, זורים על הירקות ומערבבים.
- 2. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
- 3. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים כ-30 דקות נוספות, עד שהירקות רכים וזהובים.