נושאים חמים

מגדל גבינת עזים טרי קולור

כארוחת בוקר, כתוספת לארוחת ערב חגיגית, או סתם כשמתחשק: סמדר זורע-ברמק בונה מגדל יפהפה העשוי מגבינות עיזים, פסטו וממרח עגבניות מיובשות.

( סמדר זורע ברמק )גבינת עיזים טרי קולור (מערכת וואלה!)
( סמדר זורע ברמק )גבינת עיזים טרי קולור (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • 1 גליל גבינת עזים (200 גרם) בטמפרטורת החדר
  • 25 גרם חמאה מרוככת
  • 2-3 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי, או גבינה לבנה רכה
  • 1 כפית טפנד או ממרח זיתים
  • 1 כפית ממרח עגבניות מיובשות
  • 1 כפית ממרח פסטו

אופן ההכנה

  • 1. מועכים במזלג ביחד את גבינת העזים עם החמאה, מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים לממרח אחיד.
  • 2. מרפדים קופסה קטנה בעלת מכסה בניילון נצמד כך ששוליו יעברו את קצה הקופסא (אפשר להשתמש בקופסא של גבינה שרוקנה ונוקתה). מניחים בתוכה על הניילון שכבה בגובה 1 ס"מ של תערובת הגבינה ומיישרים אותה.
  • 3. מורחים מעליה שכבה דקה של טפנד. מניחים עליה עוד שכבת גבינה בגובה 1 ס"מ ומיישרים. מורחים עליה שכבה דקה של ממרח עגבניות מיובשות, מניחים עליה עוד שכבת גבינה ומיישרים. מורחים עליה שכבה דקה של ממרח פסטו ומסיימים בשכבה נוספת של גבינה.
  • 4. מקפלים את שולי הניילון על הגבינה, סוגרים מעליו את המכסה ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות (עד כמה ימים), להתגבשות.
  • 5. להגשה, פותחים את הניילון, הופכים את הקופסה על צלחת ומקלפים ממנה בעדינות את הניילון הנצמד.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת