- 1. מחממים מעט את השמן שיהיה פושר, אפשר במיקרוגל. מכניסים את הזעתר לשמן המחומם ומניחים להם להתקרר ביחד.
-
- 2. חותכים את הגבינה לפרוסות או לקוביות. מסדרים בצנצנת קטנה שכבת גבינות. מוציאים במזלג כמה עלי זעתר מהשמן ומניחים על הגבינה. מפזרים מספר גרגרי פלפל שחור. ממשיכים למלא את הצנצנת בגבינות, זעתר ופלפל מסודרים לסירוגין.
-
- 3. שופכים את השמן המתובל לצנצנת עד שהוא מכסה את תכולתה (אם השמן לא מספיק לכיסוי הגבינה - מוסיפים עוד מעט שמן מהבקבוק). מנערים קלות כדי להוציא בועות אוויר, סוגרים את המכסה ומניחים 24 שעות בטמפרטורת החדר.
-
- 4. מוכן לאכילה לאחר 24 שעות. הטעם משתבח ונהיה מרוכז יותר עם הזמן. הגבינה נשמרת מספר ימים בטמפרטורת החדר (אם היא מכוסה כולה בשמן ואם לא מוציאים בידיים).
-
- 5. לשמירה ארוכה יותר מומלץ להכניס למקרר, ולהוציא לפני ההגשה, כדי לאפשר לשמן שהתגבש בקירור לחזור למצב נוזלי.
- כשהגבינה נגמרת - לא לזרוק את השמן שנשאר, אפשר להשתמש בו לתיבול סלטים, או סתם כך - לניגוב עם פיתה טרייה.