גבינת חלומי באוזו
נשנוש ים תיכוני, היישר מיוון. עובד הכי טוב כשלא משתמשים בכל האוזו למנה עצמה, ולוגמים קצת בזמן ההכנה. מתכון של עפרית חצקלביץ' בהשראתו של חנוך פרבר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גרם חלומי פרוסה לרוחב לפרוסות בעובי ½ ס"מ
- ½ כוס אוזו
- 1 כפית אורגנו יבש
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. משרים את החלומי החתוכה לפחות שעה באוזו עם האורגנו והמלח (זהירות, אל תוסיפו יותר מדי שלא יהיה מלוח מדי, כי גם לגבינה יש גוון מלוח).
- 2. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-15 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
- 3. מגישים חם על צלחת שטוחה ואוכלים מיד.