וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שחיתות

מתכון של רוני ונציה מתוך הספר "עוגה עוגה". "אכן עוגת שחיתות אמיתית – נטולת קמח, רכה, לחה ונפלאה, בטעם שוקולד עשיר וטהור. בלווית רוטב פטל אדום כהה חמצמץ מעט – כל ביס הוא חגיגה."

מתכון מאת: מערכת וואלה!

עוגת שחיתות מעוגה עוגה של רוני ונציה.
עוגת שחיתות מעוגה עוגה של רוני ונציה

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-12 מנות:
  • 325 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 175 גר' חמאה חתוכה לקוביות
  • 4 ביצים
  • ¼ - 1/3 כוס סוכר (לפי מתיקות השוקולד)
  • תבנית בקוטר 24 ס"מ
  • חומרים ל- ל-¼ 1 כוסות רוטב פטל:
  • 1 חבילה (400 גרם) פטל קפוא, מופשר
  • 3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 צ.). משמנית את התבנית, מרפדים בנייר אפייה ומשמנים גם אותו.
  • 2. שמים בקערה בינונית את השוקולד והחמאה, וממסים על סיר עם אדים (בן מרי). מעבירים לקערה גדולה ורחבה.
  • 3. בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות בינונית – גבוהה 8 – 10 דקות לקבלת תערובת תפוחה, מעובה ובהירה. מקפלים רבע מהקציפה לתערובת השוקולד (כדי שתהיה קלילה יותר) ולאחר מכן מקפלים את הקציפה שנותרה. מעבירים לתבנית.
  • 4. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר, ומכניסים לתנור. ממלאים את התבנית הגדולה במים חמים מאד עד למחצית הגובה של תבנית העוגה. אופים כ-30 דקות עד שהחלק העליון יציב וכשקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ועליו פירורים לחים.
  • 5. בנתיים מכינים את רוטב הפטל: במיכל מעבד מזון שמים את הפטל והסוכר ומעבדים לקבלת מחית חלקה. מסננים את התערובת כדי להיפטר מהגרעינים הקשים.
  • 6. מעבירים את תבנית העוגה לצינון מלא על רשת. מעבירים סכין קטנה מסביב לדפנות, מכסים, ומניחים לפחות 5 שעות במקרר.
  • 7. לשחרור העוגה, מחממים את תחתית התבנית על להבה נמוכה במשך כמה שניות. מניעים בקלילות את התבנית (אפשר להיעזר בחוד סכין שמחדירים בעדינות לאורך הדפנות עד התחתית). הופכים את העוגה על צלחת, מקלפים את נייר האפייה, ושוב הופכים אותה על צלחת הגשה. מגישים בטמפרטורת החדר, עם רוטב פטל ומעט קצפת ליד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully