- 1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 צ.). משמנית את התבנית, מרפדים בנייר אפייה ומשמנים גם אותו.
-
- 2. שמים בקערה בינונית את השוקולד והחמאה, וממסים על סיר עם אדים (בן מרי). מעבירים לקערה גדולה ורחבה.
-
- 3. בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות בינונית גבוהה 8 10 דקות לקבלת תערובת תפוחה, מעובה ובהירה. מקפלים רבע מהקציפה לתערובת השוקולד (כדי שתהיה קלילה יותר) ולאחר מכן מקפלים את הקציפה שנותרה. מעבירים לתבנית.
-
-
- 4. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר, ומכניסים לתנור. ממלאים את התבנית הגדולה במים חמים מאד עד למחצית הגובה של תבנית העוגה. אופים כ-30 דקות עד שהחלק העליון יציב וכשקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ועליו פירורים לחים.
-
- 5. בנתיים מכינים את רוטב הפטל: במיכל מעבד מזון שמים את הפטל והסוכר ומעבדים לקבלת מחית חלקה. מסננים את התערובת כדי להיפטר מהגרעינים הקשים.
-
- 6. מעבירים את תבנית העוגה לצינון מלא על רשת. מעבירים סכין קטנה מסביב לדפנות, מכסים, ומניחים לפחות 5 שעות במקרר.
-
- 7. לשחרור העוגה, מחממים את תחתית התבנית על להבה נמוכה במשך כמה שניות. מניעים בקלילות את התבנית (אפשר להיעזר בחוד סכין שמחדירים בעדינות לאורך הדפנות עד התחתית). הופכים את העוגה על צלחת, מקלפים את נייר האפייה, ושוב הופכים אותה על צלחת הגשה. מגישים בטמפרטורת החדר, עם רוטב פטל ומעט קצפת ליד.