חלה עם ניחוח של שבת
מתכון לחלה שממלא את הבית בניחוחות של שבת
מצרכים
- חומרים לחלה אחת גדולה מאוד או ל- 2 חלות בינוניות:
- 30 גרם שמרים טריים או 4 כפיות שמרים יבשים
- ¼ 1 כוס (300 מ"ל) מים פושרים
- 1/3 כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה גדולה טרופה
- 40 גרם מרגרינה מומסת
- ½ 5 - 5 כוסות קמח לבן
- לציפוי:
- 1 חלמון ביצה
- 1 כפית מים
- מעט שומשום או פרג
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בקערה גדולה שמרים, מים, סוכר, מלח, ביצה ומרגרינה מומסת.
- 2. מוסיפים 2 כוסות מהקמח וטורפים עד שתתקבל תערובת אחידה וחלקה.
- 3. מוסיפים עוד ½ 2 כוסות מהקמח בהדרגה תוך ערבוב בכף, עד שנוצר בצק.
- 4. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים היטב כ-7 דקות. אם הבצק דביק, מוסיפים עוד קמח במהלך הלישה בכמות של עד כוס אחת. לשים עד שהבצק יהפוך לבצק רך, פחות דביק וגמיש מאוד.
- 5. משמנים קערה נקייה במעט שמן, מגלגלים בה את הבצק, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, במשך כשעה-שעה וחצי, בטמפרטורת החדר.
- 6. לאחר שהבצק תפח, מוציאים את האוויר מהבצק בלישה קצרה, ומעצבים למקלעת.
- 7. מניחים את המקלעת על נייר אפייה באלכסון של תבנית התנור. מכסים במגבת או בניילון, וממתינים כ-40 דקות, עד שהחלה כמעט מכפילה את נפחה. בינתיים מחממים את התנור.
- 8. טורפים חלמון ביצה עם כפית מים ומברישים בעדינות את החלה. מקפידים על הברשה אחידה על פני כל החלה התפוחה. לסיום, זורים מעל לחלה מעט שומשום או פרג.
- 9. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני °180, כ-45 דקות או עד שהחלה השחימה יפה.
- 10. מוציאים את החלה מהתנור ומניחים אותה לקירור על רשת.