וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חלה עם ניחוח של שבת

עודכן לאחרונה: 15.2.2024 / 8:03

אין מתחרים לחלה שאפינו בבית, עוד לפני שהגענו להנאה שבעשיה, הריחות והטעמים יגברו על החלה היוקרתית ביותר שתרכשו במאפיה מהודרת

מתכון של חלה לשבת/מערכת וואלה!

מתי גילינו כולנו שכיף, טעים ואין מחיר לחלות שאופים בבית? התשובה ברורה, ב-2020. בסגר הראשון של הקורונה חובבי האפייה התחילו לאפות חלות לשישי. הזמן הרב שהיה לנו בין ארבעה קירות, הרצון לעשות משהו עם הזמן הפנוי הזה וההנאה שבעניין התחילו את הגל הראשון. לאחר כל התמונות באינסטגרם, כל השאר קינאו ובסגר השני כבר כולם הצטרפו לטרנד הלוהט.

מאז , כמו בכל דבר, אולי זנחנו את עניין האפייה, ובתכל'ס - ללא סיבה. לאפות חלה בבית זה לא עניין מסובך (בטוח שאפיתם עוגה לשבת שגזלה מכם מאמץ גדול יותר) ואחרי שמשתלטים על העניין אפשר לקשט את החלה בשפע תוספות מפונפנות - שומשום כמובן, אבל גם זרעי דלעת וחמניה ושברי אגוזים שונים.

חלה. ראובן קסטרו
שלב-שלב עד לתוצאה המרשימה. חלה מושלמת באפיה ביתית/ראובן קסטרו

רוצים לרווח תהליכים? עד שלב מספר 5 אתם יכולים ללכת לפי ההוראות, ואז במקום להתפיח את הבצק בטמפרטורת החדר תוך שעה-שעה וחצי, אתם יכולים להתחיל את שלבים 1-4 ערב קודם ולהתפיח אותו באיטיות במשך הלילה במקרר שלכם. למחר תוכלו להמשיך בדיוק לפי ההוראות, נסו איזו דרך שמסתדרת ונוחה לכם.

בואו לנצא לדרך עם מתכון פשוט וקל.

sheen-shitof

בדקו התאמה לטיפול

פיתוח ישראלי: פתרון מדעי לאקנה בגוף עם מעל 90% הצלחה

בשיתוף מעבדות רבקה זיידה

חלה עם ניחוח של שבת

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה! אוכל

חלה משש אפויה (סמדר זורע ברמק). מערכת וואלה!
חלה משש אפויה (סמדר זורע ברמק)

מצרכים למתכון

  • חומרים לחלה אחת גדולה מאוד או ל-2 חלות בינוניות:
  • 30 גרם שמרים טריים או 4 כפיות שמרים יבשים
  • ¼ 1 כוס (300 מ"ל) מים פושרים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה טרופה
  • 40 גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת
  • ½ 5-5 כוסות קמח לבן
  • לציפוי:
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כפית מים
  • מעט שומשום או פרג

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה גדולה שמרים, מים, סוכר, מלח, ביצה ומרגרינה מומסת.
  • 2. מוסיפים 2 כוסות מהקמח וטורפים עד שתתקבל תערובת אחידה וחלקה.
  • 3. מוסיפים עוד ½ 2 כוסות מהקמח בהדרגה תוך ערבוב בכף, עד שנוצר בצק.
  • 4. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים היטב כ-7 דקות. אם הבצק דביק, מוסיפים עוד קמח במהלך הלישה בכמות של עד כוס אחת. לשים עד שהבצק יהפוך לבצק רך, פחות דביק וגמיש מאוד.
  • 5. משמנים קערה נקיה במעט שמן, מגלגלים בה את הבצק, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, במשך כשעה-שעה וחצי, בטמפרטורת החדר.
  • 6. לאחר שהבצק תפח, מוציאים את האוויר מהבצק בלישה קצרה, ומעצבים למקלעת.
  • 7. מניחים את המקלעת על נייר אפייה באלכסון של תבנית התנור. מכסים במגבת או בניילון, וממתינים כ-40 דקות, עד שהחלה כמעט מכפילה את נפחה. בינתיים מחממים את התנור.
  • 8. טורפים חלמון ביצה עם כפית מים ומברישים בעדינות את החלה. מקפידים על הברשה אחידה על פני כל החלה התפוחה. לסיום, זורים מעל לחלה מעט שומשום או פרג.
  • 9. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות, כ-45 דקות או עד שהחלה השחימה יפה.
  • 10. מוציאים את החלה מהתנור ומניחים אותה לקירור על רשת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully