- 1. מכינים משרה מכמות של 3/4 כמות מים ו-1/4 כמות חומץ. משרים את פרחי הכרובית 10-15 דקות, מסננים ושופכים את המשרה.
-
- 2. את גבעולי הכרפס חותכים לפיסות באורך כ-5 ס"מ, את הגזר קולפים וחותכים למקלונים לא דקים מדי, את הכרוב חותכים לרצועות, את הלפת קולפים וחותכים לקוביות או לחצאי-פרוסות, את הפלפל מנקים, חותכים לחצאים ואז לרצועות.
-
- 3. יוצקים לסיר גדול כמות שווה של מים וחומץ ומרתיחים. מוסיפים מלח לפי הטעם. מוסיפים סוכר ביחס של 1/2 כפית לכוס מים וכוס חומץ. מוסיפים את כל הירקות, חוץ מהשום. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה ושום כתוש. אפשר להגיש מיד, רצוי להניח קצת במקרר לפני האכילה. שומרים בכלי סגור.