וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ירקות מוחמצים מהירים

כלום עבודה, ואי אפשר להפסיק לנשנש.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

ירקות מוחמצים מהירים ( סמדר ולטר ). מערכת וואלה
ירקות מוחמצים מהירים ( סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • חומרים:
  • גבעולי כרפס (סלרי)- רצוי להשתמש בגבעולים הפנימיים, הבהירים
  • פרחי כרובית קטנים וטריים
  • גזר
  • כרוב לבן
  • לפת
  • פלפל צהוב
  • שיני שום קלופות וכתושות או חתוכות לפרוסות
  • מים
  • חומץ רגיל
  • עלי דפנה
  • מלח, פלפל אנגלי, סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מכינים משרה מכמות של 3/4 כמות מים ו-1/4 כמות חומץ. משרים את פרחי הכרובית 10-15 דקות, מסננים ושופכים את המשרה.
  • 2. את גבעולי הכרפס חותכים לפיסות באורך כ-5 ס"מ, את הגזר קולפים וחותכים למקלונים לא דקים מדי, את הכרוב חותכים לרצועות, את הלפת קולפים וחותכים לקוביות או לחצאי-פרוסות, את הפלפל מנקים, חותכים לחצאים ואז לרצועות.
  • 3. יוצקים לסיר גדול כמות שווה של מים וחומץ ומרתיחים. מוסיפים מלח לפי הטעם. מוסיפים סוכר ביחס של 1/2 כפית לכוס מים וכוס חומץ. מוסיפים את כל הירקות, חוץ מהשום. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה ושום כתוש. אפשר להגיש מיד, רצוי להניח קצת במקרר לפני האכילה. שומרים בכלי סגור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully