- 1.שמים בקערת מערבל את כל החומרים מלבד הנוזלים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה תוך הוספה הדרגתית של החלב/מים עד לקבלת גוש בצק. מגבירים את מהירות הלישה ולשים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך שאינו נדבק לדפנות.
-
- 2.מכניסים למקרר למנוחה של ½ שעה.
-
- 3. מכינים את המלית: מערבבים בסיר את החלב/מים ותמצית הוניל עד לרתיחה.
-
- 4. מערבבים בקערה את הביצים הטרופות, הסוכר, המלח, תרכיז התפוזים ומיץ התפוזים עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את אבקת הפודינג ומערבבים.
-
- 5. מוסיפים בהדרגה את הבלילה לחלב/מים תוך כדי ערבוב של כף עץ ומבשלים על אש קטנה כ- 5 דקות, מורידים מהאש ומצננים.
-
- 6. מכינים את המאפה: משמנים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של 1 סמ'.
-
- 7. מורחים את המלית על הבצק ומפזרים את השוקולד צ'יפ. מגלגלים את הבצק בעדינות ומכניסים למקפיא ל- ½ שעה.
-
- 8. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי של 3 סמ' ומניחים על מגש משומן לתפיחה של שעה וחצי.
-
- 9. מורחים בביצה טרופה ואופים כ- 12 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות צלזיוס.
-
- 10. זיגוג שוקולד לא חובה: ממיסים את השוקולד ובאמצעות מזלג מקשטים את השבלולים.