וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דואט שוקולד תפוז

לא נכחיש: הקינוח הזה ידרוש מכם מעט השקעה, אבל דברים טובים באמת אף פעם לא באים בקלות. דבר אחד מובטח: ההשקעה תשתלם לכם

מתכון מאת: מערכת וואלה

דואט שוקולד תפוז.
דואט שוקולד תפוז

מצרכים למתכון

  • 1 קג' קמח לבן
  • 1 שקית או 1 קוביית שמרית
  • ¾ כוס סוכר (150 גר')
  • 200 גר' מרגרינה
  • 1 כף שטוחה של מלח
  • ¾ כוס חלב או מים
  • למלית:
  • 2 כוסות חלב או מים
  • ½ קופסא תרכיז מיץ תפוזים של פריגת
  • מיץ תפוזים משני תפוזים
  • גרידת קליפות משני תפוזים
  • 3 ביצים טרופות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילה פודינג וניל (100 גר')
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 2 כוסות שוקולד צ'יפ
  • לקישוט:
  • 1 ביצה טרופה למריחה
  • שוקולד מומס לזיגוג –לא חובה

אופן ההכנה

  • 1.שמים בקערת מערבל את כל החומרים מלבד הנוזלים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה תוך הוספה הדרגתית של החלב/מים עד לקבלת גוש בצק. מגבירים את מהירות הלישה ולשים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך שאינו נדבק לדפנות.
  • 2.מכניסים למקרר למנוחה של ½ שעה.
  • 3. מכינים את המלית: מערבבים בסיר את החלב/מים ותמצית הוניל עד לרתיחה.
  • 4. מערבבים בקערה את הביצים הטרופות, הסוכר, המלח, תרכיז התפוזים ומיץ התפוזים עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את אבקת הפודינג ומערבבים.
  • 5. מוסיפים בהדרגה את הבלילה לחלב/מים תוך כדי ערבוב של כף עץ ומבשלים על אש קטנה כ- 5 דקות, מורידים מהאש ומצננים.
  • 6. מכינים את המאפה: משמנים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של 1 סמ'.
  • 7. מורחים את המלית על הבצק ומפזרים את השוקולד צ'יפ. מגלגלים את הבצק בעדינות ומכניסים למקפיא ל- ½ שעה.
  • 8. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי של 3 סמ' ומניחים על מגש משומן לתפיחה של שעה וחצי.
  • 9. מורחים בביצה טרופה ואופים כ- 12 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות צלזיוס.
  • 10. זיגוג שוקולד – לא חובה: ממיסים את השוקולד ובאמצעות מזלג מקשטים את השבלולים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully