וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטה לבנה ברוטב אדום חריף

מתכון מאת: קוקולה,60SVIDS@walla.co.il

ספגטי מקרוני פסטה. ShutterStock
ספגטי מקרוני פסטה

מצרכים למתכון

  • חומרים ל5-6 סועדים:
  • חבילת פסטה 8 דקה ארוכה
  • חציל בינוני פרוס לקוביות
  • בצל פרוס לקוביות
  • פטריות חצויות
  • 3 עגבניות פרוסות לקוביות
  • 1/2 גמבה ירוקה פרוסה לקוביות
  • 1 פלפל אדום/ירוק חריף טרי פרוס לחתיכות דקיקות
  • 3 כפות שום כתוש
  • 2 כפיות פפריקה חריפה
  • 3 וחצי כפות רסק עגבניות
  • מעט שמן לטיגון הבצל
  • צרור בינוני של פטרוזיליה, כוסברה ונענע קצוצים דק

אופן ההכנה

  • 1. במחבת עמוקה וגדולה שמים מעט שמן לטיגון ומכניסים את קוביות הבצל. לאחר שהם מזהיבים מכניסים גם את קוביות החציל וקוביות פלפל החריף.
  • 2. מוסיפים את 3 כפות השום ומחכים להזהבה. מוסיפים רבע כוס מים.
  • 3. לאחר 7-8 דקות בערך מוסיפים את קוביות העגבניות, הגמבה והפטריות. מחכים עוד כמה שניות, מוסיפים מים ומערבבים.
  • 4. לאחר מכן לוקחים צלחת עמוקה קטנה או קערה ושמים בה את 3 כפות הרסק ו2 כפיות הפפריקה החריפה,מערבבים היטב.
  • 5. מוסיפים עוד מעט מים למחבת ומשאירים לרתיחה קלה.
  • 6. בזמן זה לוקחים את הפסטה הארוכה ומכניסים לסיר גדול כאשר שוברים אותה ל2 ומחכים שתתבשל.
  • 7. בזמן שהפסטה מתבשלת שופכים את תערובת הרסק והפפריקה עם חצי כוס מים חמים לתוך המחבת ומערבבים היטב, מוספים עוד חצי כוס מים ומחכים לרתיחה קלה עד שהרוטב ניהיה טיפה סמיך אך עדיין עם מעט מים.
  • 8. מוסיפים את הפטרוזיליה,כוסברה והנענע הקצוצים דק למחבת מערבבים ומכבים את אש ויוצקים מין הרוטב לפסטה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully