פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      צלי עוף עם קינואה וירקות עם עשבי תיבול ארומטיים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אילוסטרציה (ShutterStock)
      אילוסטרציה (ShutterStock)

      מצרכים

      • 6 שוקיים עוף שטופים ונקיים
      • 2 כוסות קינואה
      • רבע כוס שמן קנולה
      • 4 בצלים בינוניים
      • 1 גמבה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
      • 2 בטטות
      • 3 גזרים בינוניים
      • 1 ראש סלרי
      • 2 כפות סילאן תמרים
      • 1 כף מרק עוף
      • פלפל
      • זעפרן
      • קינמון
      • אגוז מוסקט

      אופן ההכנה

      • 1. יש לשטוף את שוקי העוף ולנגבם במגבת
      • 2. לקצוץ את הבצלים דק , את הבטטות והגזר לגרד בפומפייה . את ראש הסלרי לחתוך לקוביות קטנות .
      • 3. לחמם את השמן בסיר עמוק ולטגן את שוקי העוף עד להזהבה . להוציא את שוקי העוף המוזהבים מהסיר ולהניחם על צלחת .
      • 4. להוסיף את הבצל לשמן שבו טוגנו השוקי עוף עד להזהבה , להוסיף לפי הסדר את קוביות הגמבה לשתיים שלוש דקות לאחר מכן להוסיף את קוביות הסלרי לעוד 2 דקות של טיגון ואת הבטטות והגזר המגורד להוסיף לאחר מכן ולטגן עוד כ 5 דקות .
      • 5. על הכל יש לצקת את 2 כפות הסילאן .
      • 6. להוסיף את הקינואה ולטגן - בשלב זה מתחיל כבר אידוי מאחר והירקות מפרישים מים עוד כ 4 דקות .
      • 7. להניח את שוקי העוף המטוגנים על הקינואה ,לשפוך מים רותחים עד לכסוי פני העוף והקינואה (בערך 2 ס"מ מעל גובה הקינואה והעוף). להוסיף את התבלינים , בכוונה לא ציינתי כמות של כפית או קורט של תבלין זה או אחר , מאחר וכל אחד וטעמו האישי שלו .
      • 8. לכסות ולבשל על אש נמוכה במשך כ 35-40 דקות .

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -