וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דגים מרוקאים

מתכון מאת: אפרת,chubchub@walla.co.il

דג ברוטב אדום. ShutterStock
דג ברוטב אדום

מצרכים למתכון

  • 2 עגבניות גדולות ואדומות
  • 2 גמבה אדומה
  • 6 שיני שום
  • צרור כוסברה טרייה
  • 2 פלפלים אדומים חריפים
  • פפריקה
  • אבקת צ'ילי
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית
  • וכמובן דגים בשרניים ע"פי בחירה. כגון: מושט, דניס, נסיכה, בורי וכיוב'.

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את שתי העגבניות,את הגמבות ואת שני השום לפרוסות ומניחים בתוך תבנית אפייה.
  • 2. עליהם מניחים את נתחי הדגים שבחרנו.
  • 3. בקערה נפרדת שמים מעט פפריקה מתוקה, אבקת צ'ילי(לפי הטעם) מלח ופלפל ומערבבים. לאחר שנוצרה אבקה אחידה מוסיפים את שמן הזית ומערבבים שוב. לאחר מכן מוסיפים כשליש כוס מים ומערבבים שוב.
  • 4. בוזקים הכל על גבי הדגים עד שיכוסו בצורה מלאה. לאחר מכן קוצצים היטב את הכוסברה ומפזרים מעל הדגים.
  • 5. לבסוף, לוקחים את שני הפלפלים החריפים וחותכים אותם לאורך. מניחים אותם בסמוך לדגים.
  • 6. מניחים את תבנית האפייה על גבי הכיריים למשך כחמש דקות עד שהרוטב מתחיל לבעבע.
  • 7. לאחר מכן מכניסים את התבנית לתוך תנור שחומם מראש לחום של כ180 מעלות למשך כחצי שעה עד 40 דקות. מדי פעם מוציאים מהתנור, הופכים את הדגים ובוצקים מעל מעט מהרוטב. בתאבון

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully