חלה מקמח מלא

מתכון מאת: מורי'ה,moriahteller@walla.com
בצק. ShutterStock
בצק

מצרכים

  • 1 קילו קמח מלא (או קמח 70%, להשיג בחנויות טבע)
  • 3-6 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים (30 גרם)
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/4 2- 1/2 2 כוסות מים פושרים- לא חמים מדי!
  • ביצה להברשה
  • שומשום, גרעיני חמניה, פרג וכו'..
  • מספיק לבערך 4-5 חלות בינויות

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את החומרים היבשים בקערה- יש לשים לב שהשמרים לא יגעו במלח (זה הורג אותם), לכן מערבבים את המלח והשמרים כל אחד בפינה אחרת, עם קצת קמח, ורק אז מאחדים את הכל.
  • 2. מוסיפים את הביצים והשמן, ואז לאט לאט את המים, תוך כדי לישה. אפשר ללוש במיקסר ואז מספיק 2 כוסות. מוסיפים לפי העין- הבצק צריך להיות רך מאוד ואפילו דביק, זה סוד הקסם שלו- גורם לחלות להיות רכות אע"פ שהן מלאות..
  • 3. משהים להתפחה מכוסה, במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.
  • 4. קולעים את החלה בידיים משומנות כי הבצק דביק, מתפיחים שוב כחצי שעה.
  • 5. מחממים תנור ל180 מעלות, מברישים את החלות בביצה ומפזרים מה שאוהבים מעל. אופים כ40 דקות, עד שהחלות מזהיבות(אפשר לבדוק מלמטה).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully