וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט של עגבניות מעורבות ברוטב יוגורט ורוקפור לאחד

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה

סלט עגבניות ביוגורט ורוקפור. צבי טריגר, מערכת וואלה
סלט עגבניות ביוגורט ורוקפור/צבי טריגר

מצרכים למתכון

  • המצרכים למנה אחת:
  • 1 עגבנייה מזן תמר
  • 1 עגבנייה כדורית
  • 15-10 עגבניות שרי רגילות
  • 15-10 עגבניות שרי צהובות
  • 15-10 עגבניות שרי מאורכות
  • ½ גביע יוגורט טבעי
  • 1 כף גבינת רוקפור מפוררת
  • 1 כפית מיונז
  • כמה טיפות מיץ לימון
  • פלפל שחור
  • לקישוט: מלח שחור (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. בקערה קטנה מערבבים את חומרי הרוטב: היוגורט, גבינת הרוקפור, המיונז, מיץ הלימון והפלפל השחור.
  • 2. פורסים את שתי העגבניות הגדולות. חוצים את עגבניות השרי. מסדרים את העגבניות בצלחת הגשה: אפשר לפי קבוצות, כדי להדגיש את ההבדלים בין זני העגבניות, ואפשר לערבב את כל העגבניות יחד.
  • 3. יוצקים מעל הסלט רוטב בכמות הרצוייה, ומקשטים במלח השחור (או ממליחים במלח אחר).
  • הערות וגיוונים:
  • 1. אפשר גם לפזר על הסלט המוכן פירורי גבינת רוקפור נוספים, לקישוט.
  • 2. מצויין להחליף את הרוקפור בגבינת פטה.
  • 3. אפשר להחליף את רוטב היוגורט בשמן זית ומיץ לימון, או חומץ בן-יין (אדום או לבן), ולהוסיף בצל סגול קצוץ דק.
  • 4. מדי פעם אפשר להשיג עגבניות שרי סגולות, והן תהיינה נפלאות בסלט הזה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully