מרק קרם עגבניות וקצפת פלפל
מרק בחורף הוא גם כך הפינוק המושלם, אבל אנחנו מציעים לכם להתעלות על כך אפילו יותר עם עגניות קרמיות ותלולית של קצפת במרכז
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 ג' חמאה
- 1.5 ק"ג עגבניות בשלות
- 4 בצלים גדולים
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. חותכים בצל לטבעות דקות
- 2. בסיר כבד עם מכסה ממיסים חמאה, מוסיפים לסיר בצל ומכסים. מאדים את הבצל עד לשקיפות
- 3. מוסיפים עגבניות חתוכות לרבעים. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהנוזלים מכסים את העגבניות
- 4. מצננים טוחנים ומסננים, מביאים שוב לרתיחה ומתבלים (לעיתים ישנה סמיכות יתר ואז מוסיפים מים)
- 5. מקציפים שמנת מתובלת עם המון פלפל שחור טחון דק ומלח
- 6. מגישים בצלחת מרק שטוחה ובמרכז כל צלחת תלולית קצפת.