פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק עגבניות בבזיליקום

      מתכון מתוך הספר 'כל ארוחה חגיגה' של דידי דמרר.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק עגבניות (צילום: אבשלום לוי) (מערכת וואלה! NEWS)
      מרק עגבניות (צילום: אבשלום לוי) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 3 כפות שמן זית
      • 2 בצלים פרוסים דק
      • 8 שיני שום קטנות, פרוסות דק
      • 4 גבעולי ריחן, קצוצים דק (העלים בלבד)
      • 1 ½ ק"ג עגבניות, קלופות ומרוסקות (או 800 גרם עגבניות מרוסקות משומרות)
      • ½ כוס יין אדום יבש
      • 12 כוסות מים
      • 3 כפיות שטוחות מלח
      • פלפל שחור טחון
      • 2 כפות אבקת מרק בצל
      • 2 כפות רסק עגבניות (לא הכרחי)
      • 1 כף מיץ לימון טרי
      • להגשה:
      • שמנת לקצפת או יוגורט
      • עלי ריחן קצוצים

      אופן ההכנה

      • 1. מטגנים בשמן את פרוסות הבצלים בסיר גדול עד שהן מתחילות להזהיב. מוסיפים את שיני השום, את הריחן ואת העגבניות המרוסקות.
      • 2. יוצקים את היין, מערבבים ומוסיפים את המים. מוסיפים את המלח, פלפל, אבקת המרק, רסק עגבניות אם רוצים ולבסוף את מיץ הלימון.
      • 3. אם אתם אוהבים מרק בעל מרקם חלק, אפשר לרסק את המרק בממחה (בלנדר) בשלב זה, אולם לא מוכרחים. אם מרסקים את המרק, כדאי לשמור את הריחן מחוץ לסיר ולהוסיף אותו רק אחרי הריסוק. אם הוספתם את הריחן מראש, הוסיפו עוד מספר עלי ריחן קצוצים לעיטור בזמן ההגשה.
      • 4. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות נוספות על להבה נמוכה. יוצקים לקעריות אישיות, ובמרכז כל קערה יוצקים כף שמנת לקצפת או יוגורט.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות