מרק עגבניות ואניס
כשבחוץ גשום וקר, אין כמו מרק עשיר ומנחם שניתן להכין במהירות. עגבניות, תפוח אדמה ואפילו קצת ערק - מה כבר אפשר לבקש יותר?
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כרישה, מקולפת וחתוכה לרבעים
- 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לרבעים
- 2 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לרבעים
- עלים מזר בזיליקום
- 12 עגבניות
- 2 כוכבי אניס
- 1/4 כוס ערק
- 30 גרם חמאה
אופן ההכנה
- 1. חותכים שני חריצים קטנים בכל עגבניה ומכניסים את העגבניה לסיר מים רותחים. כאשר קליפת העגבניות מתרככת מוציאים אותן מהסיר ומסירים את הקליפה.
- 2. מטגנים בסיר את הכרישה בחמאה על אש בינונית. לאחר שנעשית שקופה מוסיפים את שאר הירקות, כוכבי האניס, הערק וחצי מכמות הבזיליקום.
- 3. מוסיפים מים עד לגובה הירקות, ומבשלים על אש בינונית כ-45 דקות.
- 4. כאשר הגזר ותפוחי האדמה מתרככים, מורידים מהאש וטוחנים במעבד מזון.
- 5. מוציאים מן המעבד, מוזגים לקערה ומקשטים בעלי הבזיליקום הנותרים.