- 1. שוטפים את הבורגול ומעבירים לקערה. מוסיפים 3 כוסות מים ומשרים 20 דקות, מסננים וסוחטים היטב.
-
- 2. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את רסק העגבניות תוך ערבוב 2 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה והבצל הירוק, מסירים מהאש ומעבירים לקערה עם הבורגול הרטוב. ממליחים ומפלפלים, מצננים.
-
- 3. להכנת סלט העגבניות חותכים את העגבניות והפלפל החריף לקוביות קטנות וקוצצים את הנענע. מערבבים יחד ומתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל.
-
- 4. להגשה מניחים סלט עגבניות על צלחות הגשה אישיות שטוחות. לוקחים כף עמוסה מתערובת הבורגול הקרה ומגלגלים ביד רטובה לקובה באורך כף היד. מניחים 3 קובות על כל צלחת, מעל סלט העגבניות.