- 1. מכינים קרם פטיסייר: בסיר מרתיחים חלב ווניל.
-
- 2. בקערה נפרדת מערבבים סוכר, חלמונים וקורנפלור.
-
- 3. מוסיפים בזרם דק את החלב הרותח לביצים ומשווים טמפרטורות. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה. מקררים לילה במקרר.
-
- 4. מכינים קרם שקדים: מערבבים את כל החומרים יחד במעבד מזון. משאירים לילה בקירור.
-
- 5. מכינים את הפאי: לשים את כל חומרי הבצק לתערובת אחידה ומניחים במקרר שעה.
-
- 6. מרדדים את הבצק בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. אופים אפיה עיוורת 15 דקות בחום של 180 מעלות.
-
- 7. מערבבים במעבד מזון את קרם השקדים ואת קרם הפטיסייר.
-
- 8. משטחים את המילוי על קלתית הבצק האפויה.
-
- 9. על המילוי מסדרים חצאי משמשים ומפזרים פרוסות שקדים לבנים.
-
- 10. אופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות עד שמזהיב.