וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי משמש

באדיבות קונדיטוריה בן עמי

מתכון מאת: מערכת וואלה

פאי משמש. אבי כהן,
פאי משמש/אבי כהן

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 120 גר' חמאה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות מים
  • קורט מלח
  • כמה טיפות מיץ לימון
  • 1/3 1 כוסות קמח
  • למילוי
  • להכנת קרם פטיסייר:
  • 1 כוס חלב
  • מקל וניל חרוץ
  • 2 חלמונים
  • 1/3 כוס סוכר
  • ½ 2 כפות קורנפלור
  • לקרם שקדים:
  • 100 גר' אבקת סוכר
  • 100 גר' שקדים לבנים טחונים
  • כפית גדושה קורנפלור
  • 100 גר' חמאה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות רום
  • קילו משמשים
  • 100 גר' שקדים פרוסים מולבנים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים קרם פטיסייר: בסיר מרתיחים חלב ווניל.
  • 2. בקערה נפרדת מערבבים סוכר, חלמונים וקורנפלור.
  • 3. מוסיפים בזרם דק את החלב הרותח לביצים ומשווים טמפרטורות. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה. מקררים לילה במקרר.
  • 4. מכינים קרם שקדים: מערבבים את כל החומרים יחד במעבד מזון. משאירים לילה בקירור.
  • 5. מכינים את הפאי: לשים את כל חומרי הבצק לתערובת אחידה ומניחים במקרר שעה.
  • 6. מרדדים את הבצק בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. אופים אפיה עיוורת 15 דקות בחום של 180 מעלות.
  • 7. מערבבים במעבד מזון את קרם השקדים ואת קרם הפטיסייר.
  • 8. משטחים את המילוי על קלתית הבצק האפויה.
  • 9. על המילוי מסדרים חצאי משמשים ומפזרים פרוסות שקדים לבנים.
  • 10. אופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות עד שמזהיב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully