המבורגר פטריות
המבורגר פטריות של מסעדת אגאדיר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 2 כוסות פתיתי סויה עם פטריות (ניתן לערבב פתיתי סויה דקים עם כף אבקת מרק פטריות)
- 1.5 ק"ג פטריות שפיניון טריות פרוסות
- 700 גר' פטריות פורטבלו טריות פרוסות
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים
- 1/3 כוס מים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים יחד ומניחים לשעה במקרר.
- 2. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך, מערבבים שוב אם התערובת יבשה מדי ניתן להוסיף עוד מעט מים.
- 3. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות במשקל 160 גר'.
- 4. לוחצים מעט בין שתי כפות הידיים לקבלת המבורגר.
- מומלץ להשתמש בטבעת מוכנה מראש בקוטר 12 ס"מ כדי לקבל המבורגר אחיד ויפה.
- 5. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר (יכול להישמר יום וחצי, לא להקפיא).
- 6. צולים על משטח צלייה או על מחבת משומנת קלות
- מגישים על לחמניה איכותית עם חסה טריה, עגבניה, מלפפון כבוש וטבעות בצל.