- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלסיוס. שמים את גרעיני הדלעת בשכבה אחת בתבנית לא משומנת, וקולים כ-10 דקות בתנור החם, עד שהגרעינים זהובים.
-
- 2. שמים את כל המרכיבים, חוץ מהשמן, המלח והפלפל במעבד מזון, ומעבדים למחית חלקה. מתבלים במלח ובפלפל. כדאי לטעום קודם לפני שמוסיפים מלח, כי ממרח המיסו מאוד מלוח. אם התערובת פירורית מדי, מוסיפים עוד מעט ממרח מיסו. אם היא לחה מדי, מוסיפים כף או שתיים של פירורי לחם או קמח מצה. התערובת צריכה להיות אחידה מספיק כדי ליצור קציצות שלא יתפרקו.
-
- 3. יוצרים מהתערובת שישה המבורגרים גדולים. מחממים את השמן במחבת כבדה, ומטגנים את ההמבורגרים כ-5 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים (צריך להפוך אותם מאוד בזהירות, כי הם נוטים להתפרק).
-
- 4. מגישים עם מיונז, קטשופ, חמוצים, פרוסות עגבניה ובצל, חסה, או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
-
-
- הערות וגיוונים:
- 1. שעועית אזוקי נמכרת בחנויות טבע. אפשר להשתמש בשעועית אחרת, כמו שעועית אדומה, שחורה או לוביה. משרים במים את השעועית לפחות לילה, רצוי 24 שעות. כדאי להחליף את המים אחרי השעתיים הראשונות של ההשרייה. מסננים, מעבירים לסיר ומכסים במים נקיים. מבשלים כשעה, עד שהשעועית רכה, אבל עדיין שומרת על צורתה ולא מתפוררת לגמרי.
-
- 2. אפשר להשתמש בשעועית מקופסת שימורים או בשעועית קפואה. אם משתמשים בשעועית מקופסת שימורים, חשוב לשטוף אותה היטב מנוזלי השימור, כי הם מאוד מלוחים. בחנויות הטבע ניתן להשיג שעועית אורגנית מזנים שונים בקופסאות שימורים. אם משתמשים בשעועית משומרת, כדאי להשתמש בשעועית שחורה.
-
- 3. ממרח מיסו אפשר להשיג בחנויות טבע או בחנויות של מוצרים מהמזרח הרחוק. הוא משמש בין היתר בסיס להכנת מרק מיסו. אם אין לכם ממרח מיסו, אפשר להחליף בכף רסק עגבניות + כף רוטב סויה, או בכף חרדל + כף רוטב סויה, לפי הטעם המועדף עליכם.
-
- 4. ההמבורגרים יישמרו בקופסה סגורה היטב במקרר עד ארבעה ימים. אפשר לחמם אותם בטוסטר אובן או במיקרוגל, וגם לאכול אותם קרים, בתוך סנדוויץ'.